В рамките на преговорите се говореше единствено и само за

...
В рамките на преговорите се говореше единствено и само за
Коментари Харесай

Илина Мутафчиева, ПП-ДБ: В преговорите с ГЕРБ се говореше само за законодателство

В рамките на договарянията се говореше само и единствено за законодателство - по тези трийсет значими законопроекта, свързани с Плана за възобновяване и резистентност. “ Това сподели за Euronews Bulgaria Илина Мутафчиева, народен представител от ПП-ДБ, по отношение на договарянията с групата на ГЕРБ-СДС.

Бяха обхванати разнообразни сфери - правосъдна промяна, чистотата на атмосферния въздух, Закона против домашното принуждение, Закона за енергетиката, добави тя.

Аз вземам участие освен в границите на децата и младежта като политики, само че и за околната среда, защото това е част от моята експертиза. И също по този начин обществена политика “, показа тя.

Мутафчиева сподели още, че от нейната парламентарна група са предложили огромен лист със законопроекти, които са били признати от сътрудниците им от ГЕРБ-СДС. Сред тях са Закона за чистотата на атмосферния въздух, Закона за силата от ВЕИ, както и свързани със закона за ограничение изменението на климата.

Предстои да разпределим председателството на парламентарните комисии. " Колкото повече комисии председателстваме от ПП-ДБ, толкоз повече има гаранции, че ще осъществим това, което сме дали обещание на гласоподавателите в предизборната акция ", сподели Мутафчиева. Тя изрази вяра да не се стигне до блокиране на комисии поради разногласия коя парламентарна група да ги оглави, както стана в предишния парламент.

В ПП-ДБ обаче още нямали решение кой да оглави значимата комисия по правни въпроси, която съгласно контрактуваното с ГЕРБ ще се управлява от тяхната парламентарна група. 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР