В рамките на предприети от началото на годината съвместни действия с

...
В рамките на предприети от началото на
годината съвместни действия с
Коментари Харесай

Близо 150 акта са съставени от началото на годината при специализирани съвместни проверки на МВР и ИА „Автомобилна администрация“

В рамките на подхванати от началото на годината взаимни дейности с цел ограничаване на нарушаванията и извършването на нерегламентиран превоз на пасажери в региона на летище София, са съставени близо 150 акта от началото на годината. До момента са извършени 830 специализирани инспекции на чиновници на МВР и ИА „ Автомобилна администрация “. Заловен е лидер, който е правил превоз на пасажери против възнаграждение без да има лиценз за тази активност. Наложена му е принудителна административна мярка и е образувано досъдебно произвеждане.

В пет таксиметрови автомобила са открити монтирани устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати, т.нар. „ помпи “.

Две таксита са спрени краткотрайно от движение заради открити технически неизправности.

Други най-често срещани нарушавания, установени в границите на проведените проверки, са: ръководство с изтекло наказателно разпореждане или без удостоверение за лидер на лек таксиметров автомобил; липса на удостоверение за психологическа годност, както и непопълнени пътни книжки. Констатирани са и случаи, при които водачи са управлявали таксиметровите коли без да са ползвали наложителната седмична почивка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР