В рамките на посещението си в Канада заместник-министърът на външните

...
В рамките на посещението си в Канада заместник-министърът на външните
Коментари Харесай

Георг Георгиев се срещна с кмета на канадския град Бърнаби

В рамките на визитата си в Канада заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна с кмета на град Бърнаби Майк Хърли.

„ Икономическият напредък на вашия град и съществуването на голям брой огромни софтуерни компании е незабравим “, акцентира Георг Георгиев пред кмета на канадския град Бърнаби Майк Хърли, с който се срещнаха през днешния ден.

Двамата разискаха просветителните политики и съществуването на влиятелни университети на територията на града, както и опциите за взаимна работа по създаване на разнообразни стратегии за студентски продан. Майк Хърли уточни, че Бърнаби е софтуерен хъб, като в него се намира централата на световноизвестната компания за произвеждане на електронни игри „ И Ей Геймс “. От своя страна заместник-министър Георгиев уточни, че България е изключително заинтригувана от взаимни планове в областта на бранша на осведомителните технологии, който е един от водещите в страната.

Георг Георгиев се срещна с лейтенант-губернатора на провинция Британска Колумбия в Канада

Георг Георгиев разиска с Майк Хърли и съответни планове в региона на културата. Двамата разясниха показване на българска галерия, отдадена на кирилицата, в галерията на град Бърнаби. Като опция за усилване на връзките ще бъде премислено Бърнаби да бъде побратимен с български град. „ Ще разгледаме опцията за побратимяване на град от България с непосредствен профил до вашия “, уточни Георг Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР