В рамките на операция за противодействие на производството и разпространението

...
В рамките на операция за противодействие на производството и разпространението
Коментари Харесай

Ударна акция на варненските криминалисти: Разбиха 5 оранжерии за канабис

В рамките на интервенция за противопоставяне на производството и разпространяването на наркотични субстанции, през вчерашния ден чиновници на отдел " Криминална полиция " при ОДМВР Варна задържаха трима мъже. В рамките на извършените дейности, криминалистите направили претършуване в три къщи за посетители - две в с. Юнец и една в гр. Бяла. Там служителите на реда са разкрили общо 4 оранжерии за развъждане на растения от рода на конопа, оповестиха от Областна дирекция.

Намерените и конфискувани са 324 броя зеленина, както и суха тревиста маса – към 10 кг. В обособените пространства е имало и обособени сушилни, за преправка на продукцията, като във всяка една от стаите са били ситуирани високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за надзор на температурата и голям брой торове и препарати.

Акцията против наркотичните субстанции траяла и в околност " Прибой ", където криминалистите разрушили още една оранжерия за развъждане на канабис. Там оборудването е било идентично, а откритите растения са 100 бройки – в друг етап на напредък. При последвалото претършуване в жилищата на арестуваните, в гр. Варна са открити 16 100 лв..

Действията по документиране на осъществената незаконна активност не престават под надзора на Окръжна прокуратура. Към момента има формирани три досъдебни производства по член 354а и член 354в от Наказателен кодекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР