В рамките на официална визита министър Младен Маринов проведе срещи

...
В рамките на официална визита министър Младен Маринов проведе срещи
Коментари Харесай

България и Азербайджан ще си сътрудничат интензивно в областта на сигурността

В рамките на публична аудиенция министър Младен Маринов организира срещи с президента на Република Азербайджан Н. Пр. Илхам Алиев и с вътрешния министър генерал-полковник Вилаят Ейвазов, оповестява пресслужбата на българското вътрешно министерство.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е отпред на българската делегация, която е на публично посещаване в Република Азербайджан.

В делегацията са включени шефовете на Групово дело " Борба с проведената престъпност " основен комисар Ивайло Спиридонов и на Групово дело " Гранична полиция " основен комисар Светлан Кичиков. Висока оценка за интензивния политически разговор, учреден на взаимно другарство и доверие, бе дадена по време на срещата на министър Маринов с президента на Република Азербайджан Н. Пр. Илхам Алиев. Страните показаха удовлетворение от динамичното и положително развиване на двустранните връзки във всички области от съвместен интерес.

Отчетена бе и опцията за разширение на взаимоотношението в региона на вътрешните работи в подтекста на общите провокации пред сигурността. За надграждане на двустранната правна рамка в тази сфера министрите на вътрешните работи Младен Маринов и генерал-полковник Вилаят Ейвазов поставиха подписи под Допълнителен протокол към Споразумението за съдействие в битката с престъпността, подписано през 2012 година Двамата означиха, че документът обрисува платформа за практическо приложение на съглашението и за интензивно взаимоотношение в региона на сигурността, при съблюдаване на най-модерни стандарти в отбрана правата на жителите в подтекста на засиления стопански и туристически продан сред страните.

Договорено бе и определяне на съдействие по повод образованието на фрагменти. В рамките на формалната аудиенция българската делегация организира диалози с генерал-полковник Елчин Гулиев, шеф Държавната гранична работа на Република Азербайджан. Бяха показани положителни образци за потребен продан в региона на ръководството на границите и граничната сигурност. Българската страна изрази подготвеност за шерване на опит в областта на застраховане сигурността на границите, битката с незаконната миграция, трафика на хора и други типове трансгранична престъпност.

Страните подписаха Споразумение за съдействие по граничните въпроси. Готовност за продължение на положителния експертен продан и шерване на на практика опит бе декларирана и по време на срещата с шефа на Държавната работа по миграция Вусал Хусейнов. Българската делегация посети и се срещна на място с активността на " ASAN Service " Център No 5 на Държавната организация за обществени услуги и обществени нововъведения към Президента на Република Азербайджан. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР