"В рамките на няколко месеца ще разработя нов модел за

...
"В рамките на няколко месеца ще разработя нов модел за
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Подготвя се нов модел на здравеопазване



"В рамките на няколко месеца ще разработя нов модел за регистрация, ръководство и финансиране на здравната помощ. Той би трябвало да промени и измести съществуващия сега “. Това сподели в Народното събрание здравният министър Кирил Ананиев по време на разискванията по отношение на тактика за опазване и развиване на общинските лечебни заведения.

„ Когато съм подготвен ще направя съществено разискване с всички заинтригувани страни - специалисти в държавното управление, комисиите в Народното събрание, съсловните организации, асоциации и сдружения на болнична и извънболнична помощ. Когато проведем този спор и печеля тяхното доверие, ще изготвим съответните законодателни промени, с концепцията още при започване на 2019 година да стартираме да работим по новия механизъм от 2019 година Ако не ни стигне времето, ще създадем всичко допустимо да го въведем от 1 април 2019 г с новия рамков контракт “, разясни той.

По думите му моделът от 1999 г се е привършен.

„ От нашата парламентарна група ще получите помощ и подпомагане по разискването и въвеждането на този нов модел у нас ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов, с което изрази поддръжката на цялата парламентарна група към предлагането на министър Ананиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР