В рамките на няколко часа днес Лили Маринкова беше възстановена

...
В рамките на няколко часа днес Лили Маринкова беше възстановена
Коментари Харесай

Лили Маринкова беше възстановена на работа в БНР и пенсионирана в един и същи ден

В рамките на няколко часа през днешния ден Лили Маринкова беше възобновена на длъжността шеф на стратегия " Хоризонт " на БНР и по-късно освободена, поради добито право на пенсия. Тя беше уволнена от този пост на 6 юни 2016 година, а на 3 юли тази година Върховният касационен съд излезе с решение, че би трябвало да бъде възобновена на работа.

В известие на пресслужбата на радиото се показва, че през днешния ден генералният шеф на БНР е извършил правосъдно решение за връщане на Маринкова на заеманата служба. След това трудовото правно отношение с нея било прекъснато, тъй като има добито право на пенсия за застрахователен стаж и възраст. В известието се прецизира, че всички дължими компенсации към Лили Маринкова ще бъдат изплатени.

Днес сутринта Лили Маринкова заяви пред публицисти, че е направила първи стъпки за връщане на работа в Българска национална телевизия. Тя изясни, че е внесла в звеното за персонален състав на радиото документите от съда, като от там било задвижено издаване на карта за чиновник на радиото.

По-рано през днешния ден синдикатите в националното радио оповестиха, че за на следващия ден е плануван митинг на всички чиновници в БНР. Той е против ниските заплати, властническото ръководство и съмнителните назначения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР