В рамките на ноември 2020 г. 300 семейства ще се

...
В рамките на ноември 2020 г. 300 семейства ще се
Коментари Харесай

Столичният квартал Факултета с модерна придобивка

В рамките на ноември 2020 година 300 фамилии ще се нанесат в нови жилища в столичния квартал Факултета. Особеното в тази ситуация е, че става дума за " здания " направени от корабни контейнери с височина 40 фута. Досега хората са живели в известните " Виетнамски общежития ". " Вече са конкретизирани фамилиите, които ще населяват новия квартал, от кои блокове от така наречен " Виетнамски общежития " ще бъдат преместени ", сподели проектантът на плана арх. Румен Първанов, представен от Българска национална телевизия.

" Конструкцията е сглобяема и разглобяема, т.е. при потребност може да бъде разглобена и пренесена на друго място. Предимството е, че се построяват доста бързо и градежът продължава не повече от 9 месеца ", сподели Николай Вушевски, заместник-кмет на регион Факултета.

Три типа жилища са построени в новото населено място. Най-големият е с три спални, а другите надлежно с две и една спални. Има кухненски бокс и оборудвана баня.

Отоплението ще е на ток. Архитектът е планувал, а строителят е извърши подово отопление за пространствата.

Въпросът, който постоянно поражда е по какъв начин ще бъдат опазени от нападения. За задачата ще има назначен комендант, който ще е настанен в маломерно жилище. Той ще дава отговор за реда в жилищата, спазването на чистотата и поддържането на жилищата в обикновено положение.

По отношение на " Виетнамските общежития " продължава премахването им. Досега за разрушени 4 блока, а след настаняването на жителите в двата нови блока от контейнери, остава да бъдат отстранени към 5 блока.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР