В рамките на Мюнхенската конференция по сигурността членът на Политбюро

...
В рамките на Мюнхенската конференция по сигурността членът на Политбюро
Коментари Харесай

Първият дипломат на Китай опроверга заблудата за агресивността на Китай в Южнокитайско море

В рамките на Мюнхенската конференция по сигурността членът на Политбюро на Централен комитет на ККП и министър на външните работи на Китай Уан И опроверга заблудата за агресивността на Китай в Южнокитайско море.

„ Островите в Южнокитайско море постоянно са били част от китайската територия. През 60-те и 70-те години на предишния век обособени страни са окупирали някои от тях, само че китайската страна е запазвала въздържаност с опит да позволи казуса посредством съвещания. Така че заблудата за агресивността на Китай е неоснователна “, уточни първият посланик на Китай.

Чрез напъните на Китай и страните на АСЕАН бе подписана през 2002 година „ Декларацията за деяние в Южнокитайско море “, която е от извънредно значение за поддържането на мира и стабилността в района, акцентира той.

Към момента Пекин работи със съответните страни за формиране на ефикасни и смислени районни правила, основани на интернационалното право и „ Декларацията за деяние в Южнокитайско море “. Всичко това цели преодоляване на разликите и поощряване на съдействието, добави още Уан И.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед1198Пламен Павлов: Целият свят лимитира квотите за излъчванията, само че Европейски Съюз е отличник по какъв начин не би трябвало да се прави товаАлтернативен Поглед3311Пламен Павлов: Столтенберг ни тласка в ръцете на военния конфликтАлтернативен Поглед33413Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед50921Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Алтернативен Поглед36209Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед373795Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251808Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед229822Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед113199Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95036Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениРумен Петков11570Д-р Румен Петков: България в изискванията на осведомителна неоколониална взаимозависимост
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР