В рамките на Money20/20 Europe, Mastercard представя нова бяла книга,

...
В рамките на Money20/20 Europe, Mastercard представя нова бяла книга,
Коментари Харесай

Ново проучване на Mastercard разкрива ключовите двигатели на споделената икономика

В рамките на Money20/20 Europe, Mastercard показва нова бяла книга, която адресира провокациите и бъдещите благоприятни условия, заобикалящи споделената стопанска система. Самият документ е основан на проучване, формирано от Mastercard и The Future Agenda, което преглежда настоящето положение и бъдещите вероятности на споделената стопанска система.

Бялата книга, озаглавена Споделената стопанска система: Разбиране на опциите за напредък,

наблюдава спецификите на социо-икономическите екосистеми, които упълномощават хората да споделят настаняване, превоз, пласиране или пазаруване на артикули, професионални услуги по поръчка и шерване или наем на артикули.

„ Споделената стопанска система е да преживееш необикновено равнище на напредък, променяйки фундаменталния метод, по който промишленостите работят, а хората претърпяват голям брой неща, " съобщи Марк Барнет, президент на Mastercard за Англия и Ирландия. „ Този отчет е формиран, с цел да ни помогне да разберем днешните благоприятни условия и провокации и да ни спомага да отключим капацитета на този бързо разрастващ се феномен. Той не просто се обръща към провокациите, пред които се изправя споделената стопанска система, само че също по този начин дава съответни решения за тях и насочва светлина към бъдещето на тази вълнуваща и бързо разразстваща се стопанска система. "

Проучването разпознава три взаимосвързани тематики, част от бъдещите промени, които ще влияят върху споделената стопанска система.

1. Повишено доверие и бистрота

Доверието остава сериозен фактор за споделената стопанска система и има капацитета да се разрасне, до момента в който секторът се уголемява и хората станат все по-отворени към необятната гама от артикули и услуги, които съдържа споделената стопанска система.

Но доверието може да бъде реализирано в действителност единствено посредством усъвършенствания в технологията и посредством прогрес в регулаторния метод и рационализиране на партньорските взаимоотношения. Докато обществото се приспособява към новите модели на търговия и регулация, бизнесът ще би трябвало да си партнира, с цел да премине от противодействаща към самодейна позиция за повече сигурност от страна на потребителите, доставчиците и платформите. Това ще обезпечи както мрежа за обществена сигурност, по този начин и по-голяма стойност за всички участници.

2. Подобрено прекарване

Подобреното потребителско прекарване е от жизненоважно значение за растежа и разширението на споделената стопанска система и е това, което водачите би трябвало да реализират, с цел да ангажират своите консуматори, да се развиват за в бъдеще и да поддържат легитимността си.

За да създадат това допустимо, платформите би трябвало да се извърнат към публиката (потребителската противоположна връзка), да обезпечават безпроблемни и сигурни преводи и да схванат значимостта и контрола на персоналните данни, с цел да разрешат на всеки обособен човек да има повече надзор. Освен софтуерния прогрес, в никакъв случай не би трябвало да губим взор върху човешкия детайл.

3. Достъп до стойност

При появяването на нови способи за достъп, се усилва и цената, която се дава на потребителите и организациите. Техният достъп ще се управлява от технологията, която отключва нови полезности посредством увеличение на потреблението и понижаване на цената за достъп.

Примери за това са технологията блокчейн (blokchain), интернет на нещата (IOT) и изкуственият разсъдък (AI), които, в случай че бъдат употребявани интензивно, могат да трансформират позицията от статична към дейна: когато повече обекти и хора станат свързани, опцията за шерване и преимуществата от достъпа ще се усилят.

Отправяйки взор напред към бъдещето, отчетът приключва със заключението, че обезпеченото доверие и известност, подобряването на прекарването и основаването на по-голяма стойност са жизненоважни за разтежа на споделената стопанска система.

Mastercard цели да подсигурява, че всеки един от продуктите, решенията и услугите, които компанията предлага, е толкоз цифров, колкото и хората, които го употребяват по света. Компaнията основава многообразни, новаторски, въздействащи и безвредни способи за разплащане по всички канали и устройства, предопределяйки търговията на световно равнище.

Подходът на Mastercard, комбиниран с напредъка на технологиите, разрешава дружно с сътрудниците на компанията да бъдат основани по-дълбоки и по-интелигентни прекарвания, с цел да се усъвършенства методът на живот, растежът на бизнеса, действието на градовете и да се сътвори доверие в цифровия свят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР