В рамките на мисията е трябвало да бъде тестван апарат

...
В рамките на мисията е трябвало да бъде тестван апарат
Коментари Харесай

Мистериозен китайски космически кораб се завърна на Земята след 276 дни в орбита

В рамките на задачата е трябвало да бъде тестван уред за многократна приложимост.

Корабът без екипаж се върна в северозападната част на Китай, както беше планувано, осведомиха държавните медии.

 

Не бяха обявени детайлности за типа на галактическия транспортен съд, за технологиите, които са тествани, за височина, на която е летял.

 

Апаратът е изстрелян при започване на август 2022 година Негови фотоси към този момент не са показани на обществеността.

 

Тестът е " значим " пробив в китайската технологията за галактически кораби за многократна приложимост, която ще обезпечи по-удобен и на ниска цена метод за реализиране на бъдещи галактически, оповестяват още китайските медии.

 

През 2021 година сходен галактически уред може да е летял до ръба на космоса и да се е върнал на Земята в един и същи ден в границите на задача, защитавана значително в загадка. Корабът се приземи " хоризонтално ", разгласи тогава основният реализатор на китайски галактическа стратегия.

 

В китайските обществени медии се появиха догатки, че Пекин създава галактически транспортен съд, сходен на X-37B на американските военновъздушни сили - самостоятелен галактически аероплан, който може да остане в орбита в продължение на години.

 

Безпилотният X-37B за многократна приложимост се завърна на Земята през ноември предходната година по време на своята шеста и последна задача, откакто повече от 900 дни остана в орбита, напомня Ройтерс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР