В рамките на месец 10 спирки на градския транспорт в

...
В рамките на месец 10 спирки на градския транспорт в
Коментари Харесай

„Моят зелен град“ дава втори живот на пластмасовите бутилки


В рамките на месец 10 спирки на градския превоз в София ще имат спомагателна функционалналност. Специални контейнери за разделно събиране на пластмасови боклуци са вградени в съществуващите съоражения и приканват: „ Дай късмет на пластмасовата си бутилка да заживее още веднъж “.

Нестандартната акция е част от самодейността с 12-годишна история „ Моят зелен град “, проведена от Кока-Кола в България в партньорство с ЕКОПАК България и Столична община. Целта на самодейността е да покаже, че дружно, с малко старания на всеки от нас можем да създадем града ни по-зелен и чист. С количествения еквивалент на събраната пластмаса ще бъдат създадени първите в България 3D принтирани пейки от рециклирана пластмаса, които ще бъдат сложени в парка „ Заимов “ в София.

Тази година „ Моят зелен град “ е в поддръжка на световния ангажимент на Системата на Кока-Кола „ Свят без боклуци “, който има за цел събиране и преработване на еквивалента създадени и осъществени на пазара опаковки за еднократна приложимост до 2030 година За миналите 11 години чиновници от Системата на Coca-Cola в България и жители съумяха да съберат хиляди чували с боклуци, реновираха десетки местоположения из цялата страна, засадиха три гори и осиновиха още две. Ежегодно в границите на акцията се сортират местоположения, в които трудът на доброволците е нужен и потребен в цялостната грижа за околната среда и способства за подобряването на екологичните условия и запаси в съответната околност.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР