В рамките на мащабно проучване невробиолози от Германия, Холандия и

...
В рамките на мащабно проучване невробиолози от Германия, Холандия и
Коментари Харесай

Разкриха как мозъкът ни заличава неприятни спомени

В рамките на огромно изследване невробиолози от Германия , Холандия и Англия стигнаха до извода, че в основния мозък на индивида има зони, които дават отговор за унищожаването на някои мемоари, заяви сп. " Кърънт байолъджи ".

 
Било открито, че механизмът на тези комплицирани процеси се обезпечава от интензивността на префронталния кортекс и хипокампуса .
 
Тежък бракоразвод , невярност и други стресови събития могат просто да бъдат заличени от паметта.
 Мозъкът на дамите обработва постъпващата информация от 25 до 75 % по-бавно според от особеностите на данните, настояват учени от университета във Вашингтон Тежък бракоразвод, невярност и други стресови събития могат просто да бъдат заличени от паметтаThinkStock/Getty Images
Учените установили, че при съзнателните опити да бъде забравено обещано събитие или информация поражда особена интензивност в обособени мозъчни зони. Тя дава отговор за физиологичния развой " забравяне " на избрани данни.-->

 
При това процесът, обвързван със умишлено " забравяне " на думи , цветове и даже аромати , се образува в префронталния кортекс, а по-късно минава в хипокампуса, който от дълго време е прочут като център на паметта.
 г Thinkstock/Getty Images
Невробиолозите заключили, че стимулирането на зони в основния мозък може да докара до забравяне на събития. В бъдеще това може да откри приложение в актуалната психиатрия.

 
По мнението на учените, физиотерапия с електрически ток с невисок интензитет ще помогне на мозъка да изтрие мемоари за присъединяване във войни , фамилни спорове и проблеми, свързани с кариерата . Така ще се облекчи лекуването на пациенти, наранени от тежко психологично разстройство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР