В рамките на мащабен план за подобрение на общинската инфраструктура,

...
В рамките на мащабен план за подобрение на общинската инфраструктура,
Коментари Харесай

Рекордно финансиране за общини: България обновява инфраструктурата си с 971 млн. лева

В рамките на огромен проект за усъвършенстване на общинската инфраструктура, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков разгласи подписването на 442 съглашения с 115 общини на обща стойност 971 млн. лв. Проектите, които ще бъдат изпълнени, обгръщат планиране, строителство, главен ремонт и реорганизация на основна общинска инфраструктура и се чака да бъдат разплащани на траншове до края на 2026 година

Кметовете на общините обявиха подготвеност за пускане на строителните действия, изразявайки задоволство от обстоятелството, че работата стартира при започване на строителния сезон, което е доста преимущество спрямо предходни практики на пускане през зимните месеци.

На този стадий от локалните администрации са подадени 1159 заявки за финансиране на планове , избрани като предпочитани, като екипът на Министерството на районното развиване и благоустройството е обработил към 900 от тях. От тези планове, 583 са приети за възможни за финансиране на обща стойност над 1,13 милиарда лв. .

Министър Цеков акцентира смисъла на тези вложения за подобряването на качеството на живот в общините и за привличането на вложители. Той подчертава на нуждата от прекратяване на практиката за „ кърпене “ и насочването на запаси към дълготрайни и устойчиви решения. Сред основните планове са зала за волейбол в Луковит, решение на дългогодишния проблем с питейната вода в Лом и възобновяване на централната улица „ Пирин “ в Банско.

Инициативата е посрещната с огромно утвърждение от страна на кметовете , като мнозина от тях към този момент имат определени реализатори за строително-монтажните работи и чакат скорошното пускане на плановете. Програмата акцентира уговорката на страната към възстановяване на инфраструктурата в общините , като по този метод способства за подобряването на изискванията за живот на жителите и укрепването на локалната стопанска система.

Тази самодейност съставлява забележителна стъпка към развиването и модернизацията на общинската инфраструктура в България, създавайки основа за стабилно бъдеще и по-добро качество на живот за всички жители.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР