В рамките на мандата си у нас посланик Шин Бу

...
В рамките на мандата си у нас посланик Шин Бу
Коментари Харесай

Посланикът на Южна Корея се пенсионира с орден "Стара планина"


В рамките на мандата си у нас дипломат Шин Бу Нам съумя да развие извънредно дейна и ползотворна активност за съдействието сред Република България и Република Корея във всички области от съвместен интерес. Това съобщи президентът Румен Радев, откакто удостои посланика на Република Корея у нас Шин Бу Нам с медал „ Стара планина “ – първа степен.

Висшето държавно отличие се връчва за изключителните заслуги на дипломата за развиването на двустранните връзки сред Република България и Република Корея. Посланик Шин спомогна за реализирането на редица сполучливи визити, измежду които това на министър-председателя на Република Корея Ли Нак Йон през октомври м.г.

Посланик Шин  постави старания изключително за развиването на нашите стопански връзки, уточни Румен Радев и даде образец с визитата на бизнес делегации, организирането на конгреси, откриването на Българо-корейската търговско-промишлена камара. Президентът посочи и значимостта на стратегиите за задълбочаване на капиталовото съдействие в региона на високите технологии, машиностроенето, електрониката, осведомителните и информационни технологии. Румен Радев означи също и работата на дипломат Шин Бу Нам за  разпространение на корейския обичай и просвета, напъните му в областта на образованието и спорта.

Вие сте дипломат, който надвиши рамките на своята директна активност, тъй като обединявахте и давахте подтик и на целия дипломатически корпус във връзка с Азия, съобщи президентът. Президентът напомни за работната среща с дипломатически представители от азиатските страни у нас, която бе проведена от дипломат Шин през март тази година и на която президентът беше посетител. Знаковата среща сред посланиците на Република Корея и Корейската народнодемократична република тогава е образец по какъв начин би трябвало да се работи за построяването на връзки в дух на мир и съдействие.

Шин Бу Нам съобщи, че за него е чест да получи най-висшето държавно отличие, изключително поради обстоятелството, че освен напуща страната ни, само че и се отдръпва от дипломатическата активност. „ Днес ми е малко тъжно, че си отпътувам, само че имам вяра, че това не е краят на нашите връзки, тъй като ще остана почетен ръководител на Българо-корейската търговско-промишлена камара и на сдружението за другарство сред двете страни “, съобщи дипломат Шин. Той благодари на президента Румен Радев за мощния му ангажимент в поддръжка на връзките с всички азиатски страни.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР