В рамките на изминалия ден украинските войски са освободили над

...
В рамките на изминалия ден украинските войски са освободили над
Коментари Харесай

Не толкова страшни и смъртоносни. Украйна съобщи, че е освободила още 20 населени места

В рамките на миналия ден украинските войски са освободили над 20 обитаеми места в Харковска и Донецка област, заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в понеделник.

По-рано в неделя Украйна заяви, че си е, които са били окупирани от Русия. Това е повече, в сравнение с съветската войска е превзела в Украйна от края на април до през днешния ден.

Вечерта в неделя се появиха известия, че фронтът е достигнал до в северните региони на Харковска област. Според данните Украйна си е върнала контрола над граничните обитаеми места Козача Лопан, Велики Бурлюк и Гоптовка (Хоптивка). В неделя украинският байрак беше вдигнат и.

В останалата част от региона фронтът минава по линията на река Оскол.

На този декор в неделя президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че съветски офанзиви са оставили без ток няколко области в Източна и Централна Украйна. По думите му " затъмнението " е било цялостно в Харковска и Донецка област и отчасти - в Сумска, Запорожка и Днепропетровска област.

В Харков съветският обстрел е поразил и Харковската ТЕЦ-5.

Зеленски разяснява, че ударите по гражданската инфраструктура няма да накарат Украйна да направи отстъпки, а в случай че би трябвало да избират, украинците ще предпочетат да останат без електричество или отопление, в сравнение с под съветска окупация.

" Четете по устните: Без газ или без вас? Без вас. Без светлина или без вас? Без вас. Без вода или без вас? Без вас. Без храна или без вас? Без вас. Студът, гладът, мракът и жаждата не са толкоз страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето " другарство и приятелство ", сподели Зеленски.

В изявление за телевизия Си Ен Ен украинският държавен глава още веднъж повтори и че към този момент няма да договаря с президента на Русия Владимир Путин. Главната цел сега е да си върнем всички територии, сподели Зеленски.

Думите му идват, откакто в неделя външният министър на Русия Сергей Лавров даде сигнал, че Кремъл е отворен за договаряния с Киев.

" Русия не отхвърля договарянията с Украйна, само че колкото повече се отсрочва този развой, толкоз по-трудно ще стана постигането на единодушие ", сподели Лавров.

По-рано Русия от няколко основни североизточни региони. В същото време украинската войска заяви, че нейните сили са влезнали в Купянск, както и че интервенциите за освобождение на села и градове в този регион и близкия Изюм " не престават ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР