В рамките на изминалия ден са установени общо 20 водачи,

...
В рамките на изминалия ден са установени общо 20 водачи,
Коментари Харесай

Само за ден: МВР сгащи 20 пияни зад волана

В рамките на миналия ден са открити общо 20 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Девет от тях са дали проби до 1,2 промила, а 11 са посочили съществуване на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

Други 13 водачи са седнали зад кормилото под влияние на наркотични субстанции или техни аналози. Трима от спрените за инспекция са отказали да бъдат тествани.

За последното денонощие са тествани общо 9491 моторни транспортни средства в границите на профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата. Извършен е надзор на 11 687 водачи и пасажери.

Съставени са 2603 фиша и 677 акта за открити административни нарушавания, допълват от Министерство на вътрешните работи. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа, прецизират от ведомството.

При инспекциите си от предходния ден Министерство на вътрешните работи откри 24 души, карали след приложимост на алкохол и осем – след приложимост на наркотични субстанции.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР