В рамките на изминалия ден полицията установи 24 водачи, качили

...
В рамките на изминалия ден полицията установи 24 водачи, качили
Коментари Харесай

Поредна доза: КАТ залови 24 пияни и 8 надрусани шофьори

В рамките на миналия ден полицията откри 24 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол и осем – под въздействието на опиати. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

През вчерашния ден 8936 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата. Извършен е надзор на 11 506 водачи и пасажери. Съставени са 2497 фиша и 544 акта за открити административни нарушавания.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 2104 моторни транспортни средства и 2623 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 689 фиша и 111 акта. Установени са петима, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и други петима - с над 1,2 промила. Трима са засечени да ръководят моторно транспортно средство под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани до 16:00 часа.

Един човек е умрял, а 22-ма души са ранени в произшествия през миналото денонощие в страната, оповестиха от Министерство на вътрешните работи на уеб страницата на министерството. Тежките пътнотранспортни катастрофи са 16.

В София са регистрирани 26 леки произшествия и две тежки. Загинали няма, ранени са двама. 

От началото на май жертвите на пътя са 30 души, а 429 са потърпевши. Тежките произшествия от началото на месеца са 333.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР