В рамките на инициативата WiFi4EU вече функционира третата инсталирана точка

...
В рамките на инициативата WiFi4EU вече функционира третата инсталирана точка
Коментари Харесай

Русенци вече имат безплатен Интернет и в Парка на младежта, около Вазата

В рамките на самодейността WiFi4EU към този момент действа третата конфигурирана точка за безвъзмезден и безжичен достъп до Интернет в Русе, която обгръща региона към Вазата в Парка на младежта.
 Първата точка за безвъзмезден Интернет бе конфигурирана през месец май и е с обсег от Алеята на Операта, площад „ Свобода “ и стига до Съдебната палата. Миналият месец стартира да действа и безплатната мрежа на пл. „ Батенберг “. Предвижда се безплатната за жителите услуга да се предлага и на крайбрежната алея.
 За интервала 2018-2020 година бюджетът на схемата WiFi4EU е 120 млн. евро за целия Европейски съюз. Чрез него се  подкрепя инсталирането на модерно Wi-Fi съоръжение на оживени публични места. В рамките на първата покана за кандидатстване към 2800 общини от цяла Европа завоюваха ваучери, от които 113 български общини.
Припомняме, че Община Русе получи ваучер на стойност 15 000 евро в границите на самодейността. Споразумението за разпределяне на безплатни средства бе подписано както от Общината, по този начин и от Европейската комисия посредством Изпълнителна организация за нововъведения и мрежи (INEA) при започване на 2019 година
Община Русе ще бъде виновна за финансирането на абонамента за интернет и поддръжката на оборудването, с цел да се предлага безвъзмезден и първокачествен безжичен достъп до интернет за всички жители и гости за интервал от най-малко 3 години след инсталиране на мрежата. Скоростта на евакуиране, която Община Русе обезпечава, надвишава в пъти минимално изискуемата от най-малко 30Mbps според условията на Европейска комисия, а мрежата има потенциал за обслужване на най-малко 50 потребителя по едно и също време без утежняване на качеството на услугата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР