В рамките на инициативата на Министерство на околната среда и

...
В рамките на инициативата на Министерство на околната среда и
Коментари Харесай

РИОСВ-Враца предприема строги мерки за осигуряване чистотата на населените места

В рамките на самодейността на Министерство на околната среда и водите за разчистване на нечисти терени отвън избраните места за изхвърляне на боклуци, Регионалната ревизия по околната среда и водите във Враца издаде наставления на кметовете на 10-те общини от региона да се подхващат ограничения за разчистване и недопускане образуването на нерегламентирани замърсявания с боклуци, в това число и на речните кревати и прилежащите им територии.
Издадено е наставление и на Агенция „ Пътна ифраструктура “ да се подхващат дейности за разчистване на отпадъците на пътните отбивки и в сервитутната зона на пътните артерии благосъстоятелност на АПИ, находящи се на територията на област Враца.
Всички кметове на общини на територията, следена от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Враца показаха краткосрочни, средносрочни и дълготрайни проекти за деяние за справяне със нечистите с боклуци сектори в обитаемоте места и отвън тях.
От 1 април, специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Враца стартират инспекции за това дали от общинските управляващи и АПИ са изпълнени дадените наставления. Ще се ревизира за резултатите от приложените ограничения за попречване на следващо замърсяване и дали общините са подхванали дейности по осъществяване на ограниченията заложени в показаните проекти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР