В рамките на формата „Вътрешни работи“ на заседанието на Съвета

...
В рамките на формата „Вътрешни работи“ на заседанието на Съвета
Коментари Харесай

Младен Маринов представи позицията на България по темите на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“

В рамките на формата „ Вътрешни работи “ на съвещанието на Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи “ България приветства самодейността на Финландското председателство да продължи полемиката по развиването на модерните технологии и въздействието им върху правоприлагането. Колкото по-активно и дейно използваме новите механически постижения, толкоз по-адекватно ще се оправяме с настоящите закани за сигурността. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Той акцентира значимостта от възприемането на съгласуван метод, в разговор с научните и проучвателен среди.



В този смисъл България изцяло поддържа концепцията за основаване на Център за нововъведения в Европол, който да подкрепя страните членки с съвременни механически запаси и висококвалифицирани специалисти.

Министрите дискутираха също и въпроса за хибридните закани и вътрешната сигурност с оглед набелязването на способи, по които Европейски Съюз би могъл по-добре да поддържа страните членки при откриването, идентифицирането и противодействието от позиция на правоприлагането и гражданската отбрана.



(Маринов с министъра на вътрешните работи на Финландия Мария Охисало)

Разглеждаме въпроса като мултидисциплинарен и считаме, че в работата по него следва да бъдат ангажирани структури и механизми от разнообразни европейски политики, уточни министър Младен Маринов, наблягайки основното значение на координирания и съответен отговор освен от всички способени институции на национално равнище, само че и на взаимни дейности в границите на Европейски Съюз.

Вътрешните министри разискаха и ограниченията за по-ефективна предварителна защита, откриване и справяне с формите на принудителен екстремизъм и тероризъм, както и подготовката за използване на новата правна рамка за оперативна съгласуемост.



(Маринов с гръцкия министър за отбрана на жителите Михалис Хрисохоидис)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР