В рамките на ежегодния конкурс Pwn2Own, професионалните тайвански хакери от

...
В рамките на ежегодния конкурс Pwn2Own, професионалните тайвански хакери от
Коментари Харесай

Хакнаха операционната система iOS 11.1

В рамките на годишния конкурс Pwn2Own, професионалните тайвански хакери от групата Tencent Keen Security Lab (TKSL), съумяха да разбият операционната система iOS 11.1, която до момента се считаше за непробиваема.
Тази година на участниците в този интернационален конкурс бяха препоръчани четири мобилни устройства: Huawei Mate 9 Pro, Samsung Galaxy S8, Гугъл Pixel и iPhone 7.



Професионалистите от TKSL откриха накърнимост в безжичния протокол, посредством която хакнаха iPhone 7. За това достижение те получиха $100 000. Тайванците не се стопираха дотук и относително бързи разкриха още една накърнимост в браузъра Safari. Това им донесе още $60 000.



Организаторите на Pwn2Own оповестиха, че хакерите от Pwn2Own са разкрили общо четири сериозни уязвимости в операционната система iOS 11.1 , работеща на iPhone 7, посредством всяка от които е допустимо инжектирането на вредоносен код, благодарение на който могат да се откраднат потребителските данни и/или да се извърши джейлбрейк на цялата операционна система.



По време на събитието разнообразни други хакерски групи сполучливо проникнаха в другите смарт телефони, препоръчани от уредниците. За хакването на Гугъл Pixel, Samsung Galaxy S8 и Huawei Mate 9 Pro бяха раздадени награди с общ размер $350 000.



Всички уязвимостите бяха документирани и изпратени на Гугъл, Apple, Huawei и Samsung.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР