В рамките на едно денонощие NetIx отбеляза два рекорда в

...
В рамките на едно денонощие NetIx отбеляза два рекорда в
Коментари Харесай

Нетикс влезе в Топ 20 на интернет хъбовете в света


В рамките на едно денонощие NetIx означи два върха в обмена на данни
(снимка: CC0 Public Domain)

Трафикът на данни в Нетикс (NetIX ) – световна платформа за интернет продан от групата на Нетера – надмина 2 Tbps (терабита в секунда), оповестиха от компанията. Миналата седмица той доближи 2,04 Tbps, а единствено ден по-късно усъвършенства този връх, като набъбна до 2,05 Tbps.

„ Да реализираме два върха за трафик в два поредни дни за нас е огромно достижение. С 2,05 терабита в секунда NetIX към този момент е 17-ата по величина платформа за продан на данни (IXP) в света ”, съобщи Деан Белев, вицепрезидент „ Услуги ” на NetIX.
още по темата
Той напомни, че през февруари 2021 година платформата е била на 24-о място, тъй че изкачването със седем места, до момента в който всички останали интернет хъбове също порастват, демонстрира стремглаво развиване за NetIX.

NetIX беше готова да посрещне трафик от над 2 Tbps и го очакваше, откакто в последно време към нея се причислиха доста нови членове. Всеки от тях обменя огромни размери от данни, прецизираха от компанията.

Миналата седмицата трафикът на данни в платформата NetIX надвиши 2 Tbps
(източник: Нетикс)

Най-често платформата притегля за свои клиенти (членове) интернет снабдители, основатели и дистрибутори на онлайн наличие, дейта центрове за колокация на сървъри, предпазване и обработка на данни и съгласуваност, снабдители на облачни услуги за предпазване на данни и приложения, мобилни оператори, снабдители на закрепени услуги и други

През 2023 година NetIX ще означи още по-голям растеж, тъй като продължава да развива мрежата си в Южна Америка, по-специално в Бразилия и Съединените щати. Междувременно компанията развива нови пазари в Азиатско-тихоокеанския район.

В момента NetIX има точки на наличие в над 200 дейта центрове допълнително от 65 страни по света. В платформата членуват повече от 180 компании, тя има директна връзка с над 9 000 забележими мрежи и над 30 други платформи за интернет продан.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР