“В рамките на една година това е втората среща, която

...
“В рамките на една година това е втората среща, която
Коментари Харесай

Димитриос Копелузос: Терминалът в Александруполис ще бъде завършен в срок

“В рамките на една година това е втората среща, която реализираме с вас, което приказва за значимостта на обезпечаването на газ посредством терминала в град Александруполис. Този план е от решаващо значение освен поради гарантирането на партньорството на двете ни страни, само че и също по този начин за установяването на иконичомическата непоклатимост на Балканите от Централна Източна Европа, посредством реализиране на действителна диверсификация, сигурност на доставките и усилване на конкуренцията. ”, съобщи президентът Румен Радев при започване на срещата с ръководителите на фирмите “„ Gastrade ” и „ Copelouzos Group “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Радев посочи и значимостта на завършването на интерконектора “IGGB “ и неговото заработване от 1-ви октомври, което е още веднъж доказателство за положителните ни междусъседски връзки. “Българското държавно управление прави всичко допустимо, с цел да спомага на строителите на IGGB, с цел да може интерконекторът да бъде приключен. Служебното държавно управление е поела също уговорката да достави сила на страната на най-хубави цени. Ще направи всичко допустимо, с цел да стартира транспарантни търгове за доставка на газ в най-скорошни периоди. Надяваме се и постоянното държавно управление по-късно да довърши тази задача. ”, добави още президента Радев.

“Нашите две страни в действителност могат да обединят напъните си в постигането на по-голяма непоклатимост и обезпечаването на по-големи благоприятни условия, съобщи Димитрис Копелузос, ръководителят на компанията “Copelouzos Group ”

“Ние сме построили това дългогодишно партньорство с доверие, че то е значимо и за двете страни. Участието на България в построяването на този терминал споделя от какво значение е то за диверсификацията на източниците и за обезпечаването на енергийната сигурност. Превид изискванията и завишенето търсене на сила, завишаването на потенциала на терминала, е от значително значение. ”, посочи още той и продължи: “Смятаме, че България е приоритет, поради своето дългогодишно партньорство и фактът, че България е връзката сред Гърция и Източноевропейските пазари. От нас зависи да включим колкото се може повече сътрудници в този план. Ние вървим по проект и ще успеем да приключим плана в точния момент ”, акцентира той и изрази щастието си, че интерконекторът България-Гърция ще проработи от 1-ви октомври, защото той е също от основна значимост.

”Нашата група сътрудничи с България от 1973г и сме извънредно задоволени от това дългогодишно парньорство. Мога да кажа, че Вие сте другари на Гърция и аз се усещам тук като вкъщи. ”, съобщи и Костас Сигнеос, ръководителят на компанията “Gastrade ”, при започване на срещата.

Радев организира среща с ръководителите на фирмите " Gastrade ” и „ Copelouzos Group, с цел да разиска опциите за увеличение на количествата природен газ за България, които страната ни ще получава през Гърция посредством терминала в град Александруполис. На срещата участват министър-председателят на служебното държавно управление Гълъб Донев, министърът на енергетиката Росен Христов, представители на управленията на „ Булгаргаз “ и на „ Булгартрансгаз “./ БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР