В рамките на двудневна церемония, 71-то издание на наградите Еми

...
В рамките на двудневна церемония, 71-то издание на наградите Еми
Коментари Харесай

"Нашата планета" с Дейвид Атънбъроу получи две награди "Eми"

В рамките на двудневна гала, 71-то издание на премиите " Еми " отличиха креативен и механически достижения на телевизионния екран през миналия сезон 2018-2019. Документалната поредност " Нашата планета " е получила две награди – за най-хубав документален филм и за най-хубав повествовател в лицето на емблематичния английски водещ сър Дейвид Атънбъроу.

От Световния фонд за дива природа (WWF-България) оповестиха, че телевизионният сериал, продуциран от WWF и Силвърбек филмс (Silverback films) с изключение на двете награди е получил и общо 10 номинации в разнообразни категории на премиите. Осемте епизода на " Нашата планета " са налични в стрийминг платформата " Нетфликс ".

Публикувани са и фрагменти от " зад кулисите ", които демонстрират от близко работата на екипа от над 600 души, посветили близо едно десетилетие на реализирането на този план. Епизодите включват свидетелства за опустошителното избелване на корали в Големия бариерен риф край Австралия, тайнственото държание на нарвалите в Канада, засушаването в Националния парк " Руаха " в Танзания, редки фрагменти на димящ леопард в джунглите на Борнео и техники за снимане на най-малките жители на нашата планета.

Водещият сър Дейвид Атънбъроу, спечелил едната от влиятелните награди като повествовател, е някогашен основен шеф на БиБиСи 2 и програмен шеф на телевизия " БиБиСи " през 60-те и 70-те години на ХХ век. Той е прочут английски естественик и популяризатор на природата със своите научнопопулярни филми през 80-те и 90-те години. Само до януари 2013 година той е получил 32 почетни степени от английските университети, повече от всеки различен човек. Около 20 биологични типа и родове, както живи, по този начин и изчезнали, са оповестени в чест на Атънбъроу (виж част от тях на британски език тук). Като водещ на сериала " Нашата планета " той съумя да притегли доста фенове.

Посланието

Идеята на сътрудниците WWF, Silverback films и " Нетфликс " е филмът да въодушеви хората по света да схванат нашата планета и провокациите, пред които е изправена. " Ако можем в действителност да разберем за какво природата има значение за всички нас и какво можем да създадем, с цел да я спасим, тогава можем да създадем бъдеще, където природата и хората процъфтяват, " гласи задачата на сериала (повече на британски език тук).

" Целта на поредицата е да увлече публиката в чудесата на дивата природа, като в същото време извади нескрито и заканите, пред които е изправена. Силно се надяваме " Нашата планета " да внесе позитивна смяна в света ни и в метода, по който живеем ", споделя режисьорът Кийт Сколи.

WWF-България прибавя в известието си, че сериалът потегля в сериозен миг, в който природата е застрашена както в никакъв случай до момента. Последните данни от отчета на WWF " Жива планета " от 2018 година демонстрират, че популациите на гръбначни животни в международен мащаб са намалели приблизително с 60 % за 40 години.

Заснет в 50 страни от всички континенти в продължение на над 3500 снимачни дни, сериалът " Нашата планета " показва оживелите чудеса на дивата природа с неоповестени до момента фрагменти и демонстрира какви стъпки би трябвало да предприемем, с цел да я опазим. Документалните епизоди са съпроводени от онлайн запаси и просветителни стратегии за всички възрасти и целия свят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР