В рамките на два дни София беше домакин на две

...
В рамките на два дни София беше домакин на две
Коментари Харесай

Кралев откри международна среща за обмен на опит при организирането на големи спортни събития

В рамките на два дни София беше хазаин на две значими интернационалните срещи. Столицата ни одобри петото съвещание на Експертна група " Почтеност " към Европейската комисия. В нея се включиха представители на 10 страни от Европейски Съюз, ФИФА, УЕФА, Европол и други интернационалните организации. Страната ни за повторно е хазаин на сходен формат, след миналогодишното съвещание във Варна. То се организира по време на Българското председателството на Съвета на Европейски Съюз. Участващите в съвещанието се включиха и във второто събитие - полемика за обмяна на опит при организирането на огромни спортни събития, която е проведена от ММС и открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

" Избрахме още веднъж България да семейства съвещание на Експертна група " Почтеност " към Европейската комисия заради две аргументи. Варна се появи като ослепителен уредник и хазаин на нашата група през предходната година, а страната се обрисува да бъде с водещи позиции през идващите няколко години. Това става с помощта на преизбирането на министър Красен Кралев за член на борда на WADA и избора на госпожа Мария Габриел за еврокомисар в бранш " Иновации и юноша ", съобщи началникът на отдел " Спорт " към Европейската комисия Ив льо Льостек.

" Домакини сме на тези срещи, тъй като все по-често се приказва за това, че спортните сдружения, държавните управления и европейските институции би трябвало да засилят съдействието си и да създадат по-ефективни работните си взаимоотношения, като се взима поради компетентността на всяка от страните. Европейски Съюз упорства за задълбочаване на разговора посред ни, с цел да си предаваме положителните управнически практики, за по-добра организация на основни спортни събития ", съобщи пред участниците в полемиката Красен Кралев.

По време на интернационалната среща за обмяна на опит при организирането на огромни спортни събития ще бъдат направени презентации от представители на УЕФА, ФИФА, ЕОК, Организация на обединените нации и други интернационалните спортни организации, полемики и кръгла маса с специалисти от Австрия, Германия, Испания, Франция, Италия, Португалия, Хърватия, Унгария, Румъния, Словакия и Малта.

" Съществуват редица други начинания на европейско и международно ниво, които подкрепят по-доброто управление в региона на спорта. Всички ние виждаме какъв брой интензивно вземат участие спортните организации, а също и управителните органи в лицето на Европейската комисия и Организация на обединените нации. Необходимо е да открием и използван тези положителни практики, които биха подкрепили спортните федерации за по-добрата организация на значими спортни мероприятия ", обърна се към участниците Красен Кралев.

Той добави, че макар забелязващия се напредък в това отношение е належащо да се свърши още доста работа. " Вярвам, че събития като това, които събират на едно място доста от хората от бранша, могат да бъдат одобрявани като стъпка напред в търсенето на най-хубавите управнически практики и установяването на дейно съдействие на европейско ниво ", съобщи министър Кралев.
 Ръководството на БФВолейбол на работна среща с министър Кралев
Ръководството на БФВолейбол на работна среща с министър Кралев

По време на срещата бяха разисквани идните семейства на България на интернационална сцена през идната година
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР