В рамките на два дни представители на Генерална дирекция за

...
В рамките на два дни представители на Генерална дирекция за
Коментари Харесай

Представители на Генерална дирекция за социално подпомагане и закрила на детето в област Телеорман посетиха Търново

В рамките на два дни представители на Генерална дирекция за обществено подкрепяне и протекция на детето в Област Телеорман, Румъния и Николай Цолов – ръководител на Свободен юношески център – Видин, гостуваха във Велико Търново. Те бяха посрещнати от шефа на общинската дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ Росица Димитрова и дружно с шефове на обществени услуги за деца и младежи, функциониращи на територията на общината, организираха работни срещи и визити за обмяна на опит.

Основната тематика на полемиките бе „ Какво се случва с пълнолетните младежи, които напущат обществената система “. Румънските специалисти показаха положителните резултати от своя план „ Искаме да знаем по какъв начин ще работим “, чиято целева група включва младежи над 18 години, които са напуснали или следва да изоставен системата за протекция на детето в област Телеорман.

Работещите в областта на обществените услуги за деца и младежи в община Велико Търново споделиха от своя страна опита си при осъществяване на разнообразни действия с младежите, които напущат обществената система и огромна част от тях сполучливо се осъществят в живота.

По време на визитата румънските посетители и Николай Цолов бяха на място в обществени услуги във Велико Търново – в два от центровете за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания във Велико Търново, както и в Център за социална поддръжка, Център за обществена интеграция и рехабилитация за деца и младежи с увреждания и в Общностен център за деца и родители „ Царевград “.

Изводът от работните срещи и полемики бе, че двете страни има какво да заимстват една от друга, с цел да се усъвършенства обществената система за децата и младежите в риск.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР