В рамките на два дни над 2.5 милиона души упражниха

...
В рамките на два дни над 2.5 милиона души упражниха
Коментари Харесай

Само в Москва над 2.5 млн. души гласуваха на регионалните избори в Русия

В рамките на два дни над 2.5 милиона души упражниха своя избор на изборите за кмет на Москва и за общински съветници в 13 общини, преда ИТАР ТАСС.

Агенцията се базира на председателката на Московската градска изборна комисия Олга Кирилова.

Тя акцентира, че има сериозен интерес към изборите в столицата , като, когато изборните секции затворят порти, жителите, които не са дали своят вот, могат да го създадат електронно на уеб страницата elec.mos.ru.
 Кметът на Москва сащисан от всеобщия отвод от имунизация
Кметът на Москва сащисан от всеобщия отвод от имунизация

56 % от руснаците не се страхували да се заразят с ковид

Президентът Владимир Путин гласоподава електронно от кабинета си в Кремъл и прикани и съгражданите му да упражнят правото си на избор в по този начин наречения Единен ден за гласоподаване. В реалност става въпрос за три дни - от 8 до 10 септември , в които руснаците могат да вземат участие на районните избори.

Путин обърна внимание, че изборните процедури са проведени по допустимо най-удобния метод за жителите. Той уточни, че те протичат в три дни и с изключение на с хартиена бюлетина руснаците могат да упражнят правото си на глас и електронно .

Путин регистрира, че с всяка минала година електронното гласоподаване става все по-популярно, а също по този начин и уголемява своята география.

В Единния ден за гласоподаване се избират и депутати от Държавната дума за четири вакантни места в едномандатните изборни региони. За тях гласоподават в Донецката национална република, в Луганската национална република, в Запорожието и в Херсонската област .
 Киев осъжда съветските „ фиктивни избори “ в окупираните украински територии
Киев осъжда съветските „ фиктивни избори “ в окупираните украински територии

Украйна прикани интернационалните си сътрудници да осъдят вота и да не признават резултатите

Във всяка секция има помощници - особено подготвени хора, които са в подготвеност да оказват помощ на гласоподавателите, в случай че зародят усложнения при гласуването им с електронни терминали. Освен това мобилни екипи обикалят с урни до домовете на мъчно преносими възрастни хора.

Има и наблюдаващи в самите секции, които наблюдават за честността на изборите и които са общо 11 000 души .

В " Единния ден за гласоподаване ", който протича в 85 района на Руската федерация, вземат участие над 81 000 претенденти . В резултат на тези районни избори ще бъдат заменени хората на към 34 000 изборни длъжности .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР