В рамките на дневния ред за диверсифициране на алтернативните финансови

...
В рамките на дневния ред за диверсифициране на алтернативните финансови
Коментари Харесай

Ердоган: Истанбулския финансов център ще бъде открит през 2022 г.


В рамките на дневния ред за диверсифициране на различните финансови принадлежности и превръщането на Турция в световен състезател във финансите планът на Истанбулския финансов център (IFC) ще бъде открит през 2022 година. Това съобщи турският президент Реджеп Таийп Ердоган в послание по време на финансова конференция в Истанбул.

Проектът за Истанбулския финансов център, който започва през 2009 година и сега се създава в истанбулския квартал Аташехир цели да бъде един от огромните финансови центрове в света. Този незабравим държавен план има за цел да построи финансов център, който ще е по-голям от съществуващите в Ню Йорк, Лондон и Дубай, а също по този начин цели да трансформира Истанбул в център на финансите в интернационален проект.

Финансовият свят беше разтресен през 2008 година Името на чисто новото земетресение беше събитие, зародило през 90-те години на предишния век, което нараства експоненциално при започване на новия век и експлодира през 2008 година с резултат на преместване по целия свят. След повече от десетилетие страните по света, в това число Турция, към момента обмислят нови финансови и стопански структури, с цел да избегнат сходна рецесия. Във връзка с това „ Турция показва, че е способна да стане участник в тази изменяща се финансова игра “, сподели още Ердоган.

“Редица страни работят за основаването на нови финансови и стопански структури в свят, заседнал в икономическа рецесия”, съобщи турският президент, базирайки се на проекта на Турция за развиване на нови финансови структури и принадлежности.

Сигналите за зараждаща наклонност на преструктуриране в международната стопанска система съставляват опция за предимство на Турция, защото страната преследва лична стратегия за стопански промени.

“Финансовата рецесия през 2008 година разбули обстоятелството, че актуалната система е неустойчива, само че тя остава непокътната, даже не е сложена под въпрос. Днес светът е заобиколен от нов боязън от икономическа рецесия”, сподели Ердоган. “Интервенциите, които сътвориха усещането, че рецесията е преодоляна, към този момент не се оправят ефективн”, акцентира той и добави: “Вярвам, че Истанбулския финансов център ще бъде районен център за привличане на финасови средства от ислямските страни и финансови технологии”.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР