В рамките на бранда Nubia бе анонсиран новия флагмански смартфон

...
В рамките на бранда Nubia бе анонсиран новия флагмански смартфон
Коментари Харесай

Nubia X: смартфон с два сензорни екрана, SoC Snapdragon 845 и цена $473

В рамките на марката Nubia бе обявен новия флагмански смарт телефон Nubia X . Главната специфичност на устройството е потреблението на два сензорни екрана . Единият от тях обичайно се намира в предния панел, а вторият екран е интегриран на гърба на телефона.



Предният екран е с размер на диагонала 6,26 инча и резолюция 2280х1080 пиксела (Full HD+). Екранът няма разрез и заема 93,6% от площта на предния панел. Дисплеят е затрупан със защитно 2.5D стъкло. Допълнителният екран на задния панел е  5,1-инчов, OLED, с резолюция 1520х720 пиксела (HD+). Екранът поддържа функционалностите за отбрана на очите и Always on Display. И двата екрана имат съответствие на страните 19:9.

Смартфонът Nubia X се базира на системата-върху-чипа Snapdragon 845 с тактова периодичност 2,8 GHz. Топлината се разсейва благодарение на многослойна графенова охладителна система. Устройството разполага с 6 или 8 GB оперативна памет вид LPDDRX и 64, 128 или 256 GB UFS 2.1 флаш диск. Няма слот за microSD карти.

Интересно решение с два работни екрана, без предна камера . По този метод е станало допустимо слагането на безрамков екран без разрез. Интересно е, тъй като на задния панел е сложена двойна камера, която с помощта на втория екран може да се употребява за снимането на превъзходни автопортрети.



Първият датчик на двойната камера е с резолюция 16 мегапиксела и светлосила F/1,8. Резолюцията на втория датчик е 24 мегапиксела при светлосила F/1,7. Налични са фазова система за автоматизирано фокусиране и двойна светодиодна фотосветкавица. Камерата поддържа HDR, образован портретен режим, различаване на типичните подиуми благодарение на ИИ, запис на slow-mo видео при скорост 240 фрагмента в секунда.

Захранването се реализира от акумулаторна батерия с потенциал 3800 mAh. Поддържа се 18 W бързо зареждане. При намаляване на заряда до 5% се включва пестелив режим, в който телефонът работи още 3 часа. Смартфонът разполага с 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0 и GPS модули за безжична връзка, USB порт и общоприетоо 3,5-милиметрово аудио гнездо. Габаритните размери са 154,1 × 73,3 х 8,4 милиметра при тегло 181 грама.



Друго забавно решение са двата скенера за пръстови отпечатъци , сложени на двете странични стени на корпуса. Производителят акцентира, че времето за реакция на тези скенери е 0,1 секунди.

Устройството работи под ръководството на операционната система Android 8.1 , надградена до Nubia UI 6.0. Фирмената графична среда е особено направена за смарт телефони с два екрана. Така да вземем за пример, при стартирането на игри на главния екран, спомагателният може да се употребява за извикването на другите игрови функционалности.

Продажбите на смарт телефона Nubia X започват в началото в Китай на 5 ноември тази година. Базовият вид с 6 GB оперативна памет и 64 GB флаш диск е с цена $473 или $487 според от цвета на корпуса. Аналогично, моделът с 8/128 GB памети коства $530 или $545 . Топ-конфигурацията с 8/256 GB може да бъде закупена за $602 или $616 .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР