В рамките на благотворителната кауза на конференцията с Фондация BCause

...
В рамките на благотворителната кауза на конференцията с Фондация BCause
Коментари Харесай

DevReach събра над 500 софтуерни разработчици от близо 20 страни в София

В рамките на благотворителната идея на конференцията с Фондация BCause бяха събрани 4500 лева за стипендии на възпитаници, лишени от родителска грижа  

Progress разгласи, че над 500 софтуерни експерти от близо 20 страни участваха в деветото издание на водещата конференция за разработчици в Централна и Източна Европа – DevReach. Събитието, което се организира на 13 и 14 ноември в София, предложи над 30 на практика лекции от международно приети лектори за най-новите технологии и подходи в създаването на уеб и мобилни приложения, изкуствен интелект и машинно образование. По традиция конференцията завърши с празненство за всички участници и лектори, на което специфични посетители бяха музикантите от БТР.

„ Горди сме с триумфа на DevReach и с приноса й през годините към локалната ИТ общественост “, сподели Тод Англин, вицепрезидент „ Продукти “ в Progress. „ DevReach е неповторима с това, че е проведена от разработчици за разработчици. Благодарение на нашата световна общественост от 2 милиона софтуерни експерти, ние доста добре знаем по какъв начин те работят и употребяват най-новите технологии. Искаме да споделим опита си тук посредством едни от най-хубавите ИТ лектори в света. Освен това нашият максимален развоен център се намира в България и за нас е значимо да продължаваме да поддържаме локалната ИТ общественост “.



Сред лекторите на DevReach бяха топ софтуерни специалисти като Питър Пол Кох, Ерик Лорънс, Бърк Холанд, Скот Ади, Ед Шарбено и други По време на откриващата лекция Кристиан Хайлман, софтуерен евангелист, инженер и преподавател, приказва за Progressive Web Apps (PWA), които се смятат за „ идващото огромно нещо “ в създаването на приложения. Прогресивните приложения дават опция за преместване на функционалности като достъп до началния екран и изскачащи известия към мобилния уеб, комбинирайки най-хубавото от двата свята. Бързи, интегрирани, надеждни и ангажиращи, те могат да подобрят продуктивността на уеб страницата и потребителското прекарване.

Лекциите за изкуствен интелект и машинно образование бяха измежду най-посещаваните. Пейдж Бейли, старши разработчик „ Облачни решения “ в Microsoft, изясни по какъв начин фирмите могат да се възползват от опциите на машинното образование, без да наемат големи екипи от специалисти по данни. Чрез на практика образци тя показва по какъв начин уеб страници с вградени интелигентни логаритми могат да виждат, чуват, приказват и схващат потребностите на потребителя. Джен Лупър от екипа „ Връзки с разработчици на мобилни приложения “ в Progress сподели по какъв начин мобилните приложения могат да станат по-умни посредством опциите на машинното образование и NativeScript – платформа с отворен код на Progress за основаване на приложения с Angular, TypeScript и JavaScript.

На тазгодишното издание на DevReach участниците имаха опция да поддържат стипендиантската стратегия „ Готови за триумф “ на Фондация BCause, като закупят особено основани тениски. От самодейността бяха събрани 4500 лева, които ще обезпечат четири годишни стипендии на възпитаници, лишени от родителска грижа.

DevReach 2017 се провежда от Progress с поддръжката на Milestone Systems Bulgaria, Accedia, SmartIT, Microsoft и Nemetschek. Първото издание на конференцията се организира през 2006 година и от този момент тя се утвърди като едно от най-значимите събития за софтуерни разработчици в Централна и Източна Европа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР