В рамките на безпрецедентната ситуация в България през 2020 г.

...
В рамките на безпрецедентната ситуация в България през 2020 г.
Коментари Харесай

Нови коли в България: Dacia и Renault затвърждават лидерската си позиция

В рамките на невижданата обстановка в България през 2020 година Groupe Renault отбелязва спад в продажбите от 26,4% при спад на пазара от 36,8%. По този метод пазарният дял на марките Renault и Dacia в страната нарастват със надлежно 2,8 и 0,7 пункта.
Dacia  Нови коли в България: Dacia и Renault затвърждават лидерската си позиция

Марката Dacia записва 3643 продажби, пазарен дял от 13,22% и за осми следващ път заема лидерското място на пазара в България.

След рекордно сполучливата 2019 година Dacia Duster, обичайният бестселър на марката, отбелязва спад в продажбите от 43,7%, само че за следващ път съумява да премине прага от 1000 продадени автомобила.

Благодарение на конкурентните си качества във връзка с успеваемост и изгодност, новото двугоривно ECO-G предложение съставлява 47% от общите продажби на Duster.

През 2021 година Dacia България ще стартира два дълго чакани модела – третото потомство на именитата Dacia Sandero и третата гражданска война на марката в автомобилната промишленост – наличния електрически автомобил Dacia Spring.

Renault  Нови коли в България: Dacia и Renault затвърждават лидерската си позиция

Марката Renault записва 3204 продажби, пазарен дял от 10,11% и за шести следващ път заема второто място на пазара в България.

Стабилното показване на марката и през 2020 година се дължи основно на новолансираните модели в сегмент B при започване на годината – Clio, Captur и ZOE, както и на лидерската позиция в сегмента на вановете за Renault Master.

Представено за първи път на Автомобилен салон София 2019, петото потомство на Renault Clio посреща висок интерес през 2020 година Със своите 1466 продажби моделът е най-продаваният нов автомобил в България.

По-добро във всяко отношение, измежду които пробег, дизайн, функционалности и решения за зареждане, новото Renault ZOE генерира 275% повече продажби от 2019 година и е основна част от електрическата агресия в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР