В рамките на антитерористична операция през нощта 5 жени, принадлежащи

...
В рамките на антитерористична операция през нощта 5 жени, принадлежащи
Коментари Харесай

Във Франция задържаха 5 жени за готвена терористична атака на Великден

В рамките на антитерористична интервенция през нощта 5 дами , принадлежащи към едно и също семейство, са задържани във Франция за обмисляне на терористично нахлуване на Великден , оповестиха управляващите в неделя, представени от " Анадолу ".

Главната дирекция за вътрешна сигурност и полицията в Монпелие са задържали дами, в това число малолетна , в ареста в Безие, в южна Франция, съгласно информацията, споделена от министъра на националната полиция и вътрешни работи Джералд Дарманин.

По-нататъшна публична информация за арестите не е споделена от управляващите. Местните медии обаче оповестиха, че националната прокуратура за битка с тероризма е почнала следствие против обвинените за " терористично незаконно съдружие ".

Основната обвинена, под наблюдаване на профилирани служби в продължение на 48 часа, е възнамерявала да извърши нахлуване в Монпелие , което е предиздвикало полицията да я арестува, написа вестник Le Figaro. Твърди се, че акцията е била планувана против набожен обект по случай Великденските празници .

Главната обвинена, майка й и три сестри са задържани в дома им , се прибавя в отчета. Полицията е иззела битови химикали, купувани от магазини, които биха могли да се употребяват за изработка на експлозиви, оповестява списание Le Point, цитирайки източници, проверяващи случая.

Заподозрените нямат престъпно досие, само че се знае, че са радикализирани , осведоми Le point.
 Пенсионер с прерязано гърло пред черква в Монпелие
Пенсионер с прерязано гърло пред черква в Монпелие

Полицията към този момент не третирала случилото се като терористична атака
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР