В рамките на акция Бяло“ срещу разпространението на наркотици, която

...
В рамките на акция Бяло“ срещу разпространението на наркотици, която
Коментари Харесай

Акцията: 13 дилъри сгащени в Добричко

В рамките на акция „ Бяло “ против разпространяването на опиати, която стартира през вчерашния ден в цялата страна, в Добричка област са арестувани 13 души и са формирани общо осем досъдебни производства, пет от които са бързи, оповестиха на брифинг окръжният прокурор Радослав Бухчев, представителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Цветан Пировски.

Около 16:00 часа през вчерашния ден е осъществена инспекция на частен парцел в Добрич, при която са открити 12 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин и разпределено в 15 пакета, два пакета суха тревна маса, реагираща на марихуана, с общо тегло един грам и сумата от 30 180 евро.

Задържан и притеглен в качеството си на обвинен за държане на наркотични субстанции е 59-годишен мъж. Той е прочут на органите на реда – през 1988-1989 година е осъждан за безчинство, измами и обири. Работи се по доказване на присъединяване му в разпространяване и следва решение дали против него да бъде импортирана мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

На територията на Балчик е формирано досъдебно произвеждане също за държане на опиати – осем пакетчета метамфетамин с общо тегло 2,6 грама. Задържани са две лица, пътували задно в автомобил от град Варна. На територията на Районно управление-Каварна е формирано досъдебно произвеждане за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции.

В хода на досъдебните производства ще се обяснява дали 13-те лица ще бъдат привлечени като обвинени и дали някои от тях няма да бъдат очевидци за откриване на незаконната активност.

Акцията продължава. Изградени са контролно-пропускателни пунктове. Продължават и инспекциите за шофиране под въздействието на опиати.

На фотографията: Говорителят на Районна прокуратура - Добрич Даниел Илиев, окръжният прокурор Радослав Бухчев и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Добрич Цветан Пировски дадоха брифинг за резултатите от националната акция против разпространяването на опиати на територията на Добричка област
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР