В рамките на 7 до 10 дни, след започване на

...
В рамките на 7 до 10 дни, след започване на
Коментари Харесай

Екатерина Михайлова: 7 до 10 дни, след започване на консултациите, ще има яснота

В рамките на 7 до 10 дни, след започване на консултациите, ще има изясненост за състава на държавното управление. На Борисов ще бъде комплицирано да избере управление на Народното събрание. Това съобщи в " Денят стартира " проф. Екатерина Михайлова, специалист по конституционно право.

Тя добави, че консултациите за сформиране на държавно управление ще стартират, откакто бъде свикано Народното събрание.

" Трябва народните представители да положат клетва, да се изберат ръководител и заместник-председатели на Народното събрание, да се одобряват правила по които да се образуват парламентарните групи, тъй като консултациите се водят с тях ", добави проф. Екатерина Михайлова.

По думите ѝ съгласно Конституцията ръководителят на Народното събрание би трябвало да се избере на съвещанието, на което ще се закълнат депутатите.

Според проф. Екатерина Михайлова е процедура името на ръководителя да бъде от първата политическа мощ и най-голямата парламентарна група.

" От ръководителя можем да разчитаме бъдещите политически конфигурации. Страната без държавно управление няма по какъв начин да остане. До момента, в който бъде определено, настоящето държавно управление ръководи в оставка. Ние сега не знаем за какво ще се привиква Велико национално заседание ", означи проф. Екатерина Михайлова.

Тя разяснява и представянето на десните партии на парламентарните избори.

" При десните има съревнование, няколко членуват в фамилията на Европейската национална партия. За дясното претенцията е огромна, само че по-големите проблеми са в лявото. Аз намирам своето дясно посланичество сега в Народното събрание ", сподели още проф. Екатерина Михайлова.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР