В рамките на 6-месечен срок трябва да изработим наредбата за

...
В рамките на 6-месечен срок трябва да изработим наредбата за
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: В рамките на 6 месеца трябва да изработим наредбата за националните курорти

В рамките на 6-месечен период би трябвало да изработим наредбата за националните курорти. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard пред публицисти след приемане на Закона за туризма на второ четене.

По думите ѝ тази разпоредба ще даде главните права и отговорности на всички субекти, които ще работят на тази територия и обгръща безусловно всичко от инфраструктура до реклама, през действия, свъразни с озеленяване и облагородяване, с цел да можем да имаме единна визия във връзка с работата в националните курорти.

Парламентът одобри дефинитивно на второ четене измененията в Закона за туризма
,,Искам да благодаря на народните представители за поддръжката, изключително в интервала сред първо и второ четене, когато много от текстовете по Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма, се почистиха. Вече с признатия законопроект имаме нова особена глава, обвързвана със статута на националните курорти, което считам, че е извънредно значимо, защото те са лицето на българския туризъм'', уточни още министър Ангелкова.

,,Други съществени моменти са свързани със основаването на Национален указател на туристическите забележителности, което ще ни даде опция да разпространяваме от ден на ден туристическите атракции и забележителности, които са включени в него, както и благоприятни условия на тези обекти според условията на разпоредбите за финансиране по линия на европейските принадлежности и надлежно да могат да аплайват за такава финансова поддръжка, в случай че дават отговор на общите условия ", обясни в умозаключение министър Ангелкова.

Тя добави, че е открит консенсус във връзка с ски учебните заведения. "Вече тази специалност беше регламентирана в Закона за туризма и съумя да бъде регламентирана в елементи. Прие се определението за ски преподавател, ски учебни заведения, с цел да имаме наредба в тази област и всички те би трябвало да бъдат вписани в Националния туристически указател ", изясни още Ангелкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР