В рамките на 28-ата полярна експедиция в Антарктида, която предстои

...
В рамките на 28-ата полярна експедиция в Антарктида, която предстои
Коментари Харесай

Изграждаме нова научна лаборатория в Антарктида

" В рамките на 28-ата полярна експедиция в Антарктида, която следва в средата на месеца, ще стартира построяването на нова научна съвременна лаборатория ", сподели шефът на Българския антарктически институт Христо Пимпирев:

" Там се вършат едни доста съществени научни проучвания, вършат се проби за генетичен разбор, доста финни научни проучвания. Когато се съберат пробите в тези тежки условия, тези проби би трябвало да се запазят преди да стигнат до обитаемите континенти, където могат да се извършат тези прецизни проучвания. Затова би трябвало да имаме лабораторни условия, в които да ги запазим, а не да бъдат погубени преди да стигнат да пропътуват няколко хиляди километра ".

Собствен план за проучване на хората на Антарктида има Иглика Трифонова - ръководител на Асоциацията на младите полярни откриватели:

" Хората там много се трансформират. Създават едно особено общество, което е като семейство и в действителност това е доста малко изследвано на Антарктида, тъй като там множеството откриватели изследват природата, само че хората също са забавни, тъй че чакаме да забележим какви резултати ще се получат ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР