В рамките на 22 май, Actualno.com публикува два материала (тук

...
В рамките на 22 май, Actualno.com публикува два материала (тук
Коментари Харесай

Отворено писмо до Сотир Цацаров и Бойко Борисов - в търсене на правосъдие

В рамките на 22 май, Actualno.com разгласява два материала (тук и тук) за персоналната история на господин Иван Иванов и по какъв начин в действителност тази история се отразява що се отнася до пълномощията на прокуратурата. Конкретно - пълномощието постановленията за привличане на обвинен към отговорност да не може да се апелират от обвинения пред съда, а единствено пред самата прокуратура. В идващите редове господин Иванов излага своята история и своята версия, задава въпроси и упорства за последици по отношение на дейности на съответни чиновници на правосъдната система:
 
До господин Сотир Цацаров, основен прокурор Република България
До Бойко Борисов, министър-председател на Република България
До българските жители
До българските медии
До българските институции
До Европейската комисия
До Европейския съд по правата на индивида
 
ОТВОРЕНО ПИСМО
От Иван Иванов , жител на Република България
Пенсионер съм на възраст над 69 години, имам чисто правосъдно минало, в никакъв случай не съм бил обвинен и не съм имал полицейска регистрация.
На 14 май 2019 година ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов сигнализира Президента и българското общество посредством медиите за това, че изтъквам: " Главният прокурор на България има пълномощията и монопол да повдига на който си изиска, когато си изиска и за каквото си изиска обвиняване. Наред с това неналичието на надзор върху неговата активност го прави най-силната политическа персона ".
Жертва съм точно на неналичието на правосъден надзор върху тези пълномощия и монопол на прокуратурата и незаконната им корист от прокурори и служители на реда. Според мен е налице основателно съмнение за корупция и очевидна потвърдена корист с власт.
Закона не разрешава задържането под стража на разположение, в случай че няма Постановление на прокурора, или заповед на полицейски шеф.
Противно на тази законна наредба, чиновници на Първо районно ръководство на Министерство на вътрешните работи нелегално ме лишиха от независимост от 12 часа и 15 минути на 12 март 2019 година до 16 часа на 13 март 2019 година По време на задържането ми под стража бяха нарушени всички мои законни права: отхвърлиха да ми назначат длъжностен юрист, не ми позволиха да подам тъжба против задържането ми, отхвърлиха ми обзор от доктор, нелегално ме задържаха в ареста в несъответни за здравословното ми положение условия, не ми връчиха акта за задържането ми под стража. По-късно се оказа, че подобен акт няма, нито на прокурор, нито на началника на полицейското ръководство, т.е. задържането ми под стража се оказа безусловно нелегално.
Закона член 219 от Наказателно-процесуалния кодекс не разрешава привличането на едно лице като обвинен, щом е потвърдено че не е направил закононарушение. Противно на тази законна наредба, на 13 март 2019 година проверяващ служител на реда Любомир Енчев от 1-во районно управление (на МВР) на Столична дирекция на вътрешните работи нелегално ме притегли в качество на обвинен за това, че " не съм плащал прехрана на низходящия си наследник Х.Д.Нинов през 2015-2016 година ". От друга страна служител на реда Енчев към този момент е открил от Акта за раждане на това лице, че той не е мой „ низходящ наследник “?! От Акта за раждане се вижда, че татко му е незнаен и той носи друго бащино име " Донков " , и друга фамилия " Нинов " , които са разнообразни от моите?! Щом не съм бил родител на " низходящ наследник " през 2015 - 2016 година е невероятно да съм направил тогава закононарушението " неплащане на прехрана на сина си ". Гражданското положение роднинство " низходящ наследник " се потвърждава само с годен Акт за раждане съгласно закона за гражданската регистрация и по никакъв различен метод.
Привличането като обвинен автоматизирано води до полицейска регистрация, при която ме фотографират, вземат ми отпечатъци, ДНК и други като на нарушител. По този метод нелегално се нарушава неприкосновеността на личността ми, накърнява се човешкото ми достолепие и се уронва положителното ми име.
Освен това служител на реда Енчев нелегално ме лиши от независимост с мярка за неотклонение " подписка ". При мярката " подписка " не мога да напущам местоживеенето си без позволение на проверяващия орган, като по този начин се лимитира нелегално свободата ми на местоживеене в България и чужбина. Прокурор Светломир Хиков от Софийска районна прокуратура реализира управлението и надзора на дейностите на служител на реда Енчев. Следователно той също носи отговорност за гореописаните противозаконни действия.
От 19 март до момента до 21 май съм подал над 20 тъжби против тези незаконни действия на полицията и прокуратурата - до Младен Маринов - министър на вътрешните работи, до Столична дирекция на вътрешните работи, персонално до Главния прокурор, до Емилия Русинова – началник на Софийска градска прокуратура, до Радослав Димов - началник на Софийска районна прокуратура. Въпреки това досега не са подхванати никакви ограничения за преустановяване на тези закононарушения и наказване на отговорните чиновници на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Законът изисква прокуратурата да се произнесе по жалбите ми в тридневен период, а към този момент са минали 60 дни.
В отговора на жалбите ми прокуратурата е задължена от член 199 (2) от Наказателно процесуалния кодекс да уточни претекстове, в които тъкмо да опише доказателството, в тази ситуация Акта за раждане на лицето Х.Д.Нинов , който потвърждава съществуването на родствена връзка " низходящ наследник " сред мен и него. В противоположен случай няма осъществено закононарушение заради липса на родствена връзка. Такъв е законът. И защото Прокуратурата няма такова доказателство, тя не дава отговор на жалбите ми. Така Прокуратурата може постоянно да ме държи като обвинен и да ме тормози. По този метод Прокуратурата злоупотребява с властта се и нарушава главните ми човешки права.
Изводът е, че лицата направили гореописаните противозаконни действия са осъществили състава на закононарушение по работа по член 282 на Наказателния кодекс.
Явно противозаконното отнемане от независимост и противозаконното привличане на човек като обвинен е нарушаване на главните човешки права на българските жители на независимост, сигурност, право на правораздаване, право на ценене на персоналното им достолепие и правото им за невмешателство в персоналния им живот.
За нарушение на тези мои права страната ми дължи обезщетение за времето на нарушаването им. Тоест отговорните чиновници на Прокуратурата и Полицията, които са направили тези действия, както и тези, които не ги приключват към този момент 60 дни, предизвикват съзнателно вреди на страната, които ще заплащат данъкоплатците, т.е. българския народ.
Нарушаването на тези съществени права на индивида е закононарушение. Такива нарушавания са позволени единствено в неправовите фашистки страни. Затова отговорните лица би трябвало да бъдат неотложно уволнени.
Прокуратурата и Полицията нелегално отхвърлят да си изпълнят служебното си обвързване да ми отговорят на поставените в жалбите ми въпроси. Затова съм заставен да се обърна с това Отворено писмо към Българските жители, на които те служат, с цел да им изискат те отговорите.
Искам господин Цацаров и господин Бойко Борисов да отговорят обществено на мен и на българските жители на следните въпроси:
1. Защо досега не е формирано дисциплинарно и наказателно произвеждане против отговорните чиновници на Първо районно ръководство на Министерство на вътрешните работи, които нелегално ме лишиха от независимост от 12 часа и 15 минути на 12 март 2019 година до 16 часа на 13 март 2019 година, и за какво до момента те не са уволнени?
Незаконното отнемане от независимост на човек е закононарушение по член 142а на Наказателния кодекс и се санкционира с отнемане от независимост до шест години.
2. Защо съм притеглен като обвинен за закононарушение " неплащане на прехрана на низходящ наследник Х.Д.Нинов , което очевидно е невероятно да съм направил, щом следствието към този момент е потвърдило, че нямам такова роднинство с това лице?
3. Защо досега не е формирано наказателно и дисциплинарно произвеждане против лицата, които нелегално ме привлякоха като обвинен и ограничиха свободата ми с мярка " Подписка " и ме унижиха като нарушител с противозаконна полицейска регистрация?
Искам господин Сотир Цацаров и господин Бойко Борисов да дадат отговори на гореописаните три въпроса, с които да потвърдят, че гореописаните действия на Прокуратурата и Полицията са законни. Да кажат напълно ясно дали разполагат с годен Акт за раждане на Х.Д.Нинов , от който да се вижда, че през 2015-2016 година съм бил негов легален родител - татко, и да покажат писмения Акт, с който законно съм арестуван под стража.
Ако те не могат да сторят това, в случай че няма такива два Акта, желая да подадат оставка господин Младен Маринов - министър на вътрешните работи, господин Цацаров - основен прокурор, госпожа Емилия Русинова – началник на Софийска градска прокуратура и господин Радослав Димов - началник на Софийска районна прокуратура.
Искам също неотложно да бъде прекъснато досъдебното произвеждане Защитена местност 814/ 2016 на Първо районно ръководство на Столична дирекция на вътрешните работи, София по прокурорска кореспонденция № 24848 / 2015 година на Софийска районна прокуратура, която е водена против мен за гореописаното закононарушение.
София 21.05.2019 година Подпис: /Иван Иванов /
Забележка: Имената означени със звездичка ( ) не са същинските имена на лицата. Истинските имена могат да бъдат получени от прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР