В рамките на 2020 г., в следствие на ускореното дигитализиране

В рамките на 2020 г., в следствие на ускореното дигитализиране ...

Клиентите на ОББ могат да търсят нов дом през мобилното банкиране.

В рамките на 2020 г., в следствие на ускореното дигитализиране на основни банкови и застрахователни процеси, ОББ представи на потребителите си редица услуги, улесняващи ежедневието им и не без значение – ограничаващи контактите им с хора и посещението на банкови и застрахователни клонове.
Последната от тях, "Намери си нов дом", им позволява лесно и бързо да направят мобилна връзка със сайта за имоти през приложението . Тя ще даде информация за максимална цена на имота, която клиентът може да си позволи въз основа на ипотечни заеми и лично участие, както и максималния срок за погасяване на заема – критерии, предварително зададени от потребителите.
Платформата дава информация за характеристики на избрания микрорайон на имота като данни за гъстотата на населението и демографския му профил. Тя описва какви училища, паркове, транспортни линии има в квартала, колко банкомати, фитнес зали, магазини за хранителни стоки, аптеки и т.н. В допълнение няколко индекса оценяват и чистотата на въздуха.

През потребители могат да запишат и посещение в клон на ОББ, където ще получат и персонализиран доклад с конкретни имоти, които отговарят на зададения бюджет и търсене, допълнени с тяхната реална пазарна цена.

Нови функционалности подобряват клиентското преживяване в ОББ Мобайл Нови функционалности подобряват клиентското преживяване в ОББ Мобайл
След като преди месец Обединена българска банка (ОББ) обяви, че през мобилното приложение ОББ Мобайл вече може да станеш неин клиент за...
Това е поредното надграждане на дигитализираните процеси, интегрирани в мобилната апликация . По-рано този месец сред изцяло дигиталните решения, които ОББ добави в мобилното приложение, беше и едно, насочено към специална аудитория – младежката. Програмата Full Access позволява на , без да посещават клон.
Сред останалите функционалности на приложението остават често предпочитаните "Филтър на трансакциите", която позволява на потребителите да сортират своите трансакции по сметки, както и да експортират движенията по своите сметки и карти в PDF формат; "Превалутиране" –даваща възможност при извършване на преводи с превалутиране да бъде получена информация относно валутния курс, таксата за превод и общата сума, както и "Бъдеща дата на плащане".
Функционалността предоставя възможност на индивидуални и бизнес клиенти да извършват плащания с бъдещата дата за широк набор от видове преводи. За допълнително улеснение на потребителите на мобилната апликация е внедрен и нов бутон "Какво ново в ОББ Мобайл". Чрез тази функционалност лесно и на едно място могат да се проследят какви са промените в последната версия на апликацията.
Всички вече известни и добре познати функционалности на остават сред ключовите предимства на апликацията. Сред тях са възможност за кандидатстване за потребителски кредит до 35 000 лв. изцяло онлайн; онлайн разплащания в лева и валути с пръстов отпечатък за по-голяма сигурност (или лицево разпознаване) между свои сметки, към трети лица, към бюджета; следене на баланс и движения, филтриране по собствени критерии; заявяване на дебитна карта и кредитна карта; откриване на депозит; блокиране и активиране на карти в реално време; разсрочване на покупки с кредитна карта на 3, 6, 9 и 12 вноски; регистриране и безплатно плащане на битови сметки; предварително одобрен потребителски кредит мОББи като постоянна оферта на разположение при нужда; сключване на застраховка "Помощ при пътуване в чужбина".

Източник: actualno.com