В рамките на 18-20 месеца се очаква всички най-накрая да

...
В рамките на 18-20 месеца се очаква всички най-накрая да
Коментари Харесай

Възможно ли е годините след COVID-19 да се превърнат в ера на разцвета?

В рамките на 18-20 месеца се чака всички най-сетне да бъдем имунизирани. Празниците ще бъдат красиви, небето ще бъде ясно и художниците ще бъдат прославени още един път, тъкмо както преди век. Тогава 20-те години са наречени „ луди “ във Франция, „ ревящи “ в Англия и „ златни “ в Германия, написа френското издание „ Лез Еко”.

Но може би за всички нас е по-лесно да си представим мрачни сюжети. Може би имунизациите против COVID-19 няма да ни опазят от новите рискови разновидности. Вероятно, отхвърляйки „ нормалния бизнес “, доста компании ще банкрутират, а други няма да могат да влагат в бъдеще. Още по-лошо, може би банките и държавните управления ще останат без пари, което ще провокира тежка финансова рецесия.

Какъв бе просперитетът преди век?

Най-вероятно преди 100 години и предшествениците ни са си представяли тъмно бъдеще. Първата международна война и Испанският грип са погубили милиони човешки животи. Икономиката се разпадала, а общественият дълг е наброявал колосални размери. И въпреки всичко производството е скочило със забележителните 70% през идващото десетилетие. Според писателя Хенри Милър след войната дотам Париж е блестял от актьори, танцьори и писатели, че се е трансформирал в „ център на света”.

Но силата от 20-те години на предишния век не е резултат единствено от „ горещо предпочитание за живот”, а и от кулминационната точка на индустриална гражданска война, почнала директно преди войната.

Електричеството заменя парната двигателна сила, поточните линии се умножават и стартира всеобщото ползване на електроуреди и коли. Три софтуерни новости трансформират образа на заобикалящия свят след години на мизерия и злощастие.

Години по-късно идва цифровата гражданска война, която напълно трансформира всекидневието ни, всичко се мести в цифровия свят. Следва появяването на изкуствения разсъдък, който непрекъснато се развива.

Сред толкоз софтуерни прелюдия място си поправя и основаването на РНК ваксина, която заема извънредно значима роля в битката с COVID-19 през днешния ден.

Не на последно място е „ зеленият преход” и изобретяването на електрическите коли. Според „ Лез Еко” през последните години е реализиран голям прогрес във възобновимата сила, а в пакетите от тласъци в отговор на пандемията от COVID-19, основани предходната година, стотици милиарди евро бяха планувани точно за „ зеления преход”, тъй като вложители имат вяра, че това е вярната крачка към развиването ни.

Разцвет по време на COVID-19

След експлоадирането на пандемията от COVID-19 напролет на 2020 година станахме очевидци на доста цифрови новости – учим и работим от у дома, участваме в напълно онлайн конференции, даже водим прогнозата за времето от хола си.

За по-малко от година бяха основани и препарати за имунизация против рисковия вирус, които ни дават късмет да победим пандемията.

Дори знаците за триумф да не са същите, каквито са били преди век, новите „ ревящи” 20-те години на XXI век са пред нас. Но би трябвало да помним, че границата сред „ лудите” 20-те на XX век и „ зловещите” 30-те на ХХ век е доста тънка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР