В ръководството на държавната компания Булгартрансгаз са направени промени. Те

...
В ръководството на държавната компания Булгартрансгаз са направени промени. Те
Коментари Харесай

"Булгартрансгаз" направи промени в ръководството

В управлението на държавната компания " Булгартрансгаз " са направени промени. Те се постановат след гибелта на Георги Гегов, изпълнителен шеф на компанията преди седмица.

За краткотрайно изпълняващ длъжността представител на " Булгартрансгаз " е избрана Таня Захариева. Тя е упълномощена да съставлява сдружението пред трети лица до привършване на процедурата в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) по желание на нов член на управителния съвет и на изпълнителен шеф на " Булгартрансгаз ". Това оповестява capital.bg.

Захариева също е член на управителния съвет на държавната газова компания, само че е и ръководител на общинския съвет в Хасково. Пред " Дарик " тя е показала, че е излязла в двуседмичен отпуск от общината, с цел да не пречи новият й ангажимент на работата й.

Захариева се прочу с това, че след парламентарните избори през 2014 година се отхвърли от депутатското си място в групата на ГЕРБ при съставянето на 43-ото Народно заседание, а по-късно стана ръководител на УС на " Булгартрансгаз ". През октомври предходната година името й бе забъркано и в абсурда, обвързван с назначенията на разнообразни постове на хора, близки до депутата от ГЕРБ Делян Добрев в Хасково, напомня изданието.

С друго разбъркване в " Булгартрансгаз " досегашният шеф на ръководство " Правно " Владимир Малинов, е определен с решение на надзорния съвет на компанията за член на управителния съвет. За да бъде вписан като подобен обаче, би трябвало да бъде получено утвърждението на КЕВР. Името на Малинов бе забъркано от Българска социалистическа партия в абсурда в Хасково, защото е брачен партньор на един от членовете на Комисията за защита на конкуренцията - Георгица Стоянова.

След сформирането на новия УС органът ще избере всред членовете си нов изпълнителен шеф на компанията. Освен Таня Захариева и новоизбрания Владимир Малинов в УС на " Булгартрансгаз " е още Делян Димитров. Той е брачен партньор на пиара на премиера Севделина Арнаудова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР