В радио интервю в петък унгарският премиер Виктор Орбан призова

...
В радио интервю в петък унгарският премиер Виктор Орбан призова
Коментари Харесай

Орбан зове за преговори, Киев и Москва против

В радио изявление в петък унгарският министър председател Виктор Орбан прикани за мирни договаряния сред Украйна и Русия преди да стартира дълго чаканата украинска контраатака , цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

" Преди украинците да стартират контраофанзива, ние би трябвало да създадем всичко по силите си, с цел да реализираме преустановяване на огъня и да стартираме мирни договаряния ", сподели унгарският министър председател. В същото време той се назова единственият министър председател в Европейски Съюз, който се застъпва за мир, и акцентира, че не му е елементарно.

Според представителя на украинското външно министерство Олег Николенко обаче потвърждават, че Москва не обмисля други сюжети с изключение на продължение на войната.

Мирните договаряния са вероятни единствено след цялостното евакуиране на съветските войски от територията на Украйна , сподели Николенко в отговор на апела на Орбан за преустановяване на огъня сред воюващите страни.
 Унгария планува единствено губещи от войната в Украйна
Унгария планува единствено губещи от войната в Украйна

Контранастъплението било последната опция за украинците да реализират боен триумф

" Прекратяването на огъня без това изискване ще замрази статуквото, ще даде на Русия опция да се прегрупира, да натрупа мощ и да прибегне до нова вълна на експанзия. Доказано от опита от 2014-2022 година ", написа Олег Николенко във " Facebook "

" За да се облекчи тази обстановка, ние призоваваме ръководителя на унгарското държавно управление да предприеме дейности. Например, да осъди съветската експанзия, да изиска Москва да спре войната и да върне съветската войска на съветска територия, да се причисли към интернационалните ограничения за уединяване на Русия и да не подкопава единството в Европейски Съюз, " написа Николенко.

Междувременно от Кремъл също обявиха, че не виждат благоприятни условия за преустановяване на военните дейности против Украйна.

" Що се отнася до разговора, неведнъж сме казвали - в този момент няма подобен вид. Той не се вижда и няма предпоставки ", сподели Дмитрий Песков, представител на съветския президент.
 Китай окуражен: Украйна и Русия не са захлопнали вратата за договаряния
Китай окуражен: Украйна и Русия не са захлопнали вратата за договаряния

Рискът от ескалация на войната обаче остава висок
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР