В работния процес настъпва все по-голяма автоматизация и в бъдеще,

...
В работния процес настъпва все по-голяма автоматизация и в бъдеще,
Коментари Харесай

5-те умения, които трябва да притежаваме, за да сме перфектни на работа през 2030-та

В работния развой настава все по-голяма автоматизация и в бъдеще, с цел да сме привлекателни за работодателите, ще ни трябват по-напредничави умения.

Именно по тази причина английската фондация за нововъведения Nesta и Оксфордският университет са съставили отчет по какъв начин измененията в труда ще трансформират уменията, нужни за намиране на работа, през 2030 година
 v Thinkstock  Кожата ти го заслужава: премахни грима и почисти лицето си единствено с едно придвижване - с мицеларна вода 3 в 1 от NIVEA Edna предлага Кожата ти го заслужава: премахни грима и почисти лицето си единствено с едно придвижване - с мицеларна вода 3 в 1 от NIVEA
На първо място екипът зад проучването е проучил кои работни позиции ще бъдат автоматизирани в бъдеще (например продавач-консултанти, водачи на микробуси и администратори), както и кои ще стават все по-важни с навлизането на технологиите (сред които са и учителите, биолозите и медицинските сестри).

Те са сравнили кои качества са общи сред тези специалности, за които има вероятност да стават по-важни в бъдеще, както и кои качества ще са най-полезни, когато роботите стартират да заемат работни места.

Ето кои са петте най-важни умения, които ще ни вършат конкурентоспособни и в бъдеще - вижте ги в галерията ни ТУК
 v Thinkstock
Всичко това допуска, че качества като креативност, адаптивност и сдържаност ще са по-важни, в сравнение с, познания, тясно обвързани с специалността.

Трудно е да се оспори, че умствените качества и способността за изобретателна мисъл мъчно могат да бъдат трансферирани в машина, до момента в който физическите качества и знанията за осъществяване на тъкмо избрана активност елементарно могат да се заменят от роботи и изкуствен интелект.

Към галерията
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР