В работата на областните управители няма място за политически изказвания,

...
В работата на областните управители няма място за политически изказвания,
Коментари Харесай

Акад. Николай Денков: В работата на областните управители няма място за политически изказвания

„ В работата на регионалните шефове няма място за политически изявления, в случай че някой от тях няма политически упоритости, свързани с идните локални избори. “

Така министър председателят акад. Николай Денков разяснява през днешния ден изказванията на обособени регионални шефове, откакто съвсем всички от тях подадоха оставки на 12 юни т.г.


Министър-председателят напомни, че регионалните шефове имат държавнически функционалности в работа на обществото, а не съставляват обособена политическа мощ или на настрана лице, което ги е назначило. Според Закона за администрацията те съставляват страната в съответните райони, реализират съгласуваност и надзор, грижат се за законосъобразността на съответните актове на локалната власт и други
Днес държавното управление не дефинира нови регионални шефове. „ Това е извънредно значима позиция. Назначените от предходното служебно държавно управление и техните заместници ще продължат да извършват отговорностите си по този начин, както са по закон. Те ще бъдат сменени поетапно тогава, когато сме сигурни, че новият човек, който ще бъде определен за тази позиция, ще може да я извършва уместно “, безапелационен беше акад. Денков.


Премиерът благодари на институциите за бързите и съответни дейности за преодоляване на бедственото състояние в Северозападна България и в региона на с. Врачеш, провокирано от проливните превалявания при започване на седмицата. Той оцени високо работата на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, на поделенията на Българската войска и на екипите на Министерството на труда и обществената. Благодарности получиха също министерствата на околната среда и водите и на районното развиване и благоустройството.

 

Акад. Денков означи особено приноса на регионалния шеф на област Монтана Валери Димитров, както и на кметовете на Берковица и Врачеш Димитринка Каменова и Марин Бончовски.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР