В публикуваната днес седмична световна ранглиста на тенисистите Григор Димитров

...
В публикуваната днес седмична световна ранглиста на тенисистите Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор Димитров удържа десетото място в света

В оповестената през днешния ден седмична международна класация на тенисистите Григор Димитров резервира десетото си място.

Българинът е с актив от 3335 и за финален път тази година е в топ 10 на класацията на АТР. След шампионата в Париж Димитров ще загуби 1590 точки от присъединяване си предходната година в „ Мастърс 1000 “ шампионата във френската столица и от купата от финалите в Лондон.

Григор стартира през днешния ден присъединяване в Париж с мач на двойки, където си партнира с Фабио Фонини.Това е последното съревнование на 27-годишния хасковлия за сезона. Отдавна беше ясно, че няма да може да се класира за финалите на най-хубавите в зала „ О2 “, тъй като сега е №22 в класацията „ Пътят към Лондон “, а единствено първите осем отиват на заключителния шампионат.

На единично във вторник или сряда Димитров ще играе против спечелилия от днешния мач сред Роберто Баутиста Агут (Испания) и Стийв Джонсън (Съединените щати).

Втората ракета на България Димитър Кузманов отстъпи с 5 позиции до №303, а различен национал за Купа „ Дейвис “ – Александър Лазов слезе осем места до №406.

На върха Рафаел Надал води с актив от 7660 точки, следван от Новак Джокович със 7445 и Роджър Федерер с 6260 точки.

Испанският левичар се завръща на корта, откакто не беше играл от Откритото състезание на Съединените щати. В края на седмицата Надал ще загуби 180 точки от четвъртфинала в Париж предходната година. Така Джокович може да оглави международната ранглистата, в случай че продължи един кръг повече от Рафа.

При дамите Виктория Томова и Елица Костова резервират позициите си – надлежно №154 и №200 в ранглистата на Женската тенис асоциация. Сесил Каратанчева отстъпи 10 места до 239-ото.

В челото Симона Халеп е водач с 6921 точки. След нея продъжават да са Ангелик Кербер и Каролина Вожняцки. Шампионката от финалите в Сингапур Елина Свитолина прескочи три позиции и е към този момент №4. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР