В психиката имунитет няма. Тя може да реагира на всичко

...
В психиката имунитет няма. Тя може да реагира на всичко
Коментари Харесай

Психолог: Паниката расте и вече е по-голяма от през пролетта

„ В душeвността имунитет няма. Тя може да реагира на всичко и когато и да е, без даже да виждаме някаква забележима причина или действителна опасност за това “. Това сподели Михайлина Абрашева, психолог и социолог.
През пролетта на тази година Абрашева е следяла всекидневно изследванията на другите социологически организации за разпространяването на ковид и въз основата на тях е оформила три групи на психическа реакция на хората.
„ Първата група я нарекох „ под паника група “, която главното, което поддържа и подържа като изказване е, че Covid-19 е смъртоносна заплаха. Това са най-уплашените хора, хората, които имат предпочитание да се крият, да лимитират 100% контакти, излизания и те изпадат в ступор “, разяснява Абрашева.
Тя акцентира, че паникьосаните хора от разпространяването на ковид сега са повече, в сравнение с пролетта и това се случва през последните 15 дни с достигането на четирицифрено число на броя на инфектираните.
 Появи ли се боязън в пловдивчани след новината за 11 инфектирани медици в региона Появи ли се боязън в пловдивчани след новината за 11 инфектирани медици в региона
Вчера от регионалната администрация на Пловдив регистрираха 11 новозаразени медици от ковид, само че... не показаха от кои лечебни заведения са те. Сред зар...
„ Втората група, която съм отсяла, е най-масовата и популярност Богу. Аз съм я кръстила „ тревожна група “, само че това е най-реалистична група. Тя е със следното отношение - да, има заболяване, вирус, който е със мощни грипни признаци, само че може и да е доста рисков “, акцентира Абрашева в предаването „ 12+3 “.
По думите ѝ, а в случай че се усилват случаите, а не се стягат ограниченията, тревогата отново ще се усилва. Ако се стягат ограниченията и се овладеят случаите, тревогата отново ще се усилва.
В третата група, която психологът обрисува, влизат тези, които не имат вяра, че има вирус:
„ Те са също толкоз радикални, колкото са паникьосаните и са не по-малко рискови като държание, като деяние и мислене “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР