В психиатрия ще бъде настанен за месец 27-годишният психично болен

...
В психиатрия ще бъде настанен за месец 27-годишният психично болен
Коментари Харесай

Пращат в психиатрия синът, убил майка си с ваза

В психиатрия ще бъде настанен за месец 27-годишният психологично болен Иван, който умъртви майка си в пловдивския регион " Тракия ". Прокуратурата упорства в границите на 30 дни да му бъдат направени проучвания. В клиниката той ще бъде проучен от експерти, които ще дадат мнение дали младият мъж може да носи наказателна отговорност.

" Не съм бил съден, само че доста пъти съм бил в психиатрията ", сподели пред магистратите 27-годишният Иван Марков. След като пребил майка си до гибел с ваза, мъжът е живял 10 дни с натрупа ѝ.Иван е психологично болен и след разкриването на закононарушението е направил цялостни признания пред проверяващите.

В началото на съвещанието през днешния ден стана ясно, че към този момент е формирана експертиза от Центъра за психологично здраве, в която ще се даде мнение дали Иван е осъзнавал дейностите си и може ли да носи наказателна отговорност за тях. Изслушването на обвинения и данните за неговото положение протече при закрити порти поради изнасяне на персонални данни.

Тялото на 59-годишната жена бе намерено в сряда, откакто съседи на Иван, който живеел с майка си Лилия Алексиева в общински апартамент в пловдивския жк " Тракия ", позвънили в полицията поради неприятната миризма във входа и обстоятелството, че Иван не отварял няколко дни поред вратата. Полицаи пристигнали и разкрили младият мъж в дома си, а трупът на 59-годишната му майка в една от стаите на жилището. Тялото на умрялата бил увито в найлони и одеяла. Часове по-късно синът, който е психологично болен е признал, че преди дни е умъртвил дамата в дома им, само че изчаквал да вземе пенсията ѝ. И двамата са освидетелствани и взимат пенсия по болест.

По думите на съседи, Иван станал нападателен към майка си неотдавна. Хората от блока даже се съмнявали, че момчето й е посягало, защото дамата имала белези по лицето.

" Имаше счупени стъкла. Най-вероятно Иван се е опитал да разфасова майка си, защото на нейния крайник имаше рана. Знаехме от години, че момчето не е добре. Не се къпеха и даже поради тях модифицирахме асансьора да стои непрекъснато отворен ", добави съседът. В последно време Иван употребявал и солидно количество алкохол.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР