В псалм 91-ви се говори за това, че този, който

...
В псалм 91-ви се говори за това, че този, който
Коментари Харесай

Адвокат: „Артекс” се ползват с политически протекции

В псалм 91-ви се приказва за това, че този, който има вяра в Господ, няма да бъде сполетян от зло, а жилището му ще бъде предпазено, тъй като Всевишният ще изпрати ангелите си да го носят на ръце, с цел да не удари крайници си в камък. Това е изписано върху първокласната постройка на " Артекс ", в която зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов си купи ново жилище.

Големият въпрос, на който институциите ще би трябвало да дават отговор в този момент, е има ли търговия с въздействие. Една от следите, които водят към сюжета " търговия с въздействие ", е небостъргачът " Златен век ", който " Артекс " построява в столичния квартал " Лозенец ".

Снимка: btvnovinite.bg

Срещу градежа на 34-етажната постройка се организираха голям брой митинги. Поправката, гласувана от предходното Народно заседание, трансформира периодите, в които важат строителните разрешителни. 10 години не от издаването им, а от започването на градежа. Промените внася Александър Ненков.
„ Артекс Инженеринг ”: Нямаме потребност от политически подтик, с цел да вършим бизнес Попаднахме в непознат медиен сюжет, се споделя в позиция на компанията, оповестена на уеб страницата на компанията
В писмо до общината от 2017 година някогашният районен министър Валентин Йовев показва, че новите текстове би трябвало да важат и за " Златен век ": " Срокът за довеждане докрай на градежа е 10 години след започване на строителството, а точно 11.01.2020 година "

Снимка: btvnovinite.bg

На фрагменти от среща с протестиращи основният проектант на София декларира, че е притискан от притежателите на „ Артекс”. На този декор Цветан Цветанов желае общината да ревизира " Артекс " и „ Златен век”. Писмото му е от 8 юни 2018 година Четири дни по-късно подписва договорката за новото си жилище на „ Латинка” 8 с „ Артекс”.

„ Според мен „ Артекс” се употребяват с политически подкрепи. Доказателството е, че те нямат годно строително разрешение”, разяснява в предаването „ Тази събота” Никола Вапцаров, юрист и член на инициативния комитет " Лозенец ", който се бори против строителството на небостъргача.

Снимка: btvnovinite.bg

„ От две години протестираме интензивно. Имахме шест митинга със затваряне на „ Черни връх”, пускахме тъжби до безусловно всички институции. Всички са известени за този случай, само че всички си измиват ръцете с писмото на Йовев и с тази интерпретация на закона, която като правист считам, че е безусловно неправилна и незаконна”, съобщи Вапцаров.
Скандалът с жилищата на властта: Има ли връзка сред покупко-продажбите и законовите промени? Дни преди да подписа договорката за новия си апартамент, Цветан Цветанов е разпоредил инспекция на строителната компания „ Артекс ”.
„ 99% от хората се обезвериха от цялата обстановка. Останахме една шепа хора, които казахме, че ще изчерпаме до дъно всички легални благоприятни условия, които имаме, преди да се откажем”, добави той.

Адвокатът разясни, че има следствие против Валентин Йовев за закононарушение по работа и превишаване на служебни пълномощия, защото не е акредитиран от министър да дава такива тълкувания.

Стана ясно, че ДНСК още веднъж ще ревизира законността на тази постройка.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Загубих доверие в качествата на ДНСК да подхващат съответни дейности, тъй като през годините са потвърдили, че нямат потенциала и желанието да се оправят с проблемите с презастрояването. Това важи за цяла България. Нежеланието на институциите да извършват отговорностите си по закон доведоха до това. Затова и сме завели дело в Административния съд поради бездействието на ДНСК”, изясни още юристът.

Той изрази вяра поради публичния напън този път ДНСК да си свърши работата и планът да бъде модифициран.

„ Аз не съм срещу високите здания, само че на този небостъргач не му е там мястото. Законът не го разрешава и би трябвало да сме равни пред него”, заключи Никола Вапцаров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР