В провинция Гуандун в южната част на Китай, десет души

...
В провинция Гуандун в южната част на Китай, десет души
Коментари Харесай

В Китай властите организираха екзекуция на 10 души и....изпратиха покани чрез социалните мрежи

В провинция Гуандун в южната част на Китай, 10 души бяха екзекутирани като седем от тях за закононарушения, свързани с опиати, и трима за убийства и грабежи. Преди осъществяването на наказването локалните поданици бяха известени посредством обществените мрежи за идното събитие, оповестява The Guardian. Престъпниците бяха екзекутирани неотложно след оповестяване присъдата, въпреки че поканата бе изпратена до потребителите в мрежата четири дни преди събитието. Хиляди хора се събраха да гледат изтезанията.



Обвиняемите били доведени на стадиона в полицейски камиони под плач на сирени. Всеки от наказаните бил заобиколен от четирима чиновници на реда, носещи слънчеви очила, осведоми изданието. Хората изпълнили целия стадион като доста от тях снимали изтезанието на мобилните си телефони. Сред присъстващите е имало и деца.



Китай годишно извършва изтезания на повече хора в сравнение с цялата останала част от света, макар че точните данни не се разгласяват и се считат за държавна загадка, отбелязва английското издание. Според информацията на организацията за правата на индивида Dui Hua Foundation, през 2016 година в страната смъртната присъда е била приложена по отношение на две хиляди души.

Превод и редакция: БЛИЦ





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР