В проведеното днес класиране за прием в детските заведения в

...
В проведеното днес класиране за прием в детските заведения в
Коментари Харесай

Важно за записването в детските градини и ясли в Пловдив

В извършеното през днешния ден класиране за банкет в детските заведения в Пловдив присъединяване взеха 1450 деца. От тях 1068 са на яслена възраст, 245 за първа възрастова група, 76 за втора възрастова група, 34 за трета подготвителна група (за 5-годишни деца) и 27 – за четвърта подготвителна група (за 6-годишни деца).

Обявените места бяха общо 851, от тях за яслените групи - 246, за първа група - 291, за втора – 60, за трета – 138, и за четвърта група - 116. Броят на класираните деца е 379, от които 235 деца са класирани за яслените групи, 92 за първа група, 12 за втора група и 40 деца за подготвителните групи. Важно за записването на класираните деца е да бъде спазен срокът 30 юли 2018 година, в това число, до който родителите им би трябвало да подадат документи за записване в детските заведения, в които са признати.

Следващото класиране ще се организира на 9 август. Свободните места за него ще бъдат оповестени в период до 31 юли 2018 година, в това число. Очаква се оповестяването на забележителен брой места за най-малките на идните класирания, тъй като наближава моментът, в който 3-годишните ще изоставен яслите и ще постъпят в първа група в детските градини. След актуалното класиране на 24 юли има останали незаети общо 199 места за първа възрастова група (по-голям брой места има да вземем за пример в следните детски заведения: ДГ " Зора “, ДГ " Люляк “ с трети адрес ул " Теодосий Търновски “ 7, ДГ " Перуника “, “ДГ " Елица “, ДГ " Малина “, ДГ " Ралица “, ДГ " Светлина " с втори адрес ул. " Славееви гори " №41, ДГ " Червената шапчица “ с втори адрес ЖР " Тракия “ блок №50, както и всички детски градини в регион Източен). При кандидатстване за банкет и подбора на детски заведения от извънредно значение е родителите да се съобразят с наличните свободни места. При нужда от ново нареждане на желанията, родителите  следва да анулират подадените заявки и да подадат нови.

Крайният период за подаване на заявление онлайн за идващото класиране е 07.08.2018 година За тези, които употребяват помощта на шефовете, срокът е 06.08.2018 година

Постъпването на родените през 2012 и 2013 година деца през образователната 2018/2019 година в подготвителни групи е наложително, според нормативните разпореждания. Освен групи в детските градини, родителите могат да изберат и подготвителни групи в общинските учебни заведения на града. Там действат както полудневни, по този начин и целодневни групи. Информация за учебните заведения, в които има подготвителни групи може да бъде открита на уеб страницата на общината www.plovdiv.bg в раздел " Образование “. Записването в тези групи е на място в учебните заведения и не е обвързано със системата за банкет в детските заведения.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР